Och här kommer helt otippat ett onsdagsrecept! Jag hoppas att jag har lyckats översätta receptet ordentligt och inte räknat galet när jag räknar om cups till matskedar...
Räkburgare med wasabimajonnäs
4 stycken
Wasabimajonnäs:
2,5 dl majonnäs
3 msk wasabipasta
1 tsk riven ingefära
2 msk soya
1 tsk socker
en nypa salt
Räkburgare:
450 gram skalade räkor
1 ägg
3,5 msk hackad persilja
1 1/4 dl ströbröd (helst Panko, men vanligt går också bra)
Salt och peppar
Till serveringen:
Hamburgerbröd, tomat i skivor
Gör så här:
Wasabimajonnäsen:
Blanda alla ingredienserna, smaka av och krydda mer om det skulle behövas.
Täck med plast och ställ i kylen tills det är dags att använda.
Räkburgarna:
Kör hälften av räkorna tillsammans med ägget i en matberedare. Hacka resten av räkorna grovt och lägg i en skål, tillsätt de mixade räkorna och persilja, ströbröd, salt och peppar efter smak. Blanda ordentligt. Forma fyra burgare och stek eller grilla på medelstark värme ungefär 3 till 4 minuter per sida.
Servera burgarna med tomat och en klick wasabimajonnäs.
Andra bloggar om:
onsdagsrecept, onsdag, recept, räkor, utlandssvensk och Florida.
3 kommentarer:
Räkburgaren verkar smaskig men wasabi, nej tack! Den illgröna massan nästan förstörde min allra första sushi-måltid vilket gjorde att det dröjde flera år innan jag åt sushi igen. Mmm, det var ett tag sen nu.
Nina: Man måste inte ha wasabi - eller bara ta lite-lite så det knappast märks! Äsch, nu blev jag också sugen på sushi! :o)
Det låter gott, just med wasabi. Tänk så olika man tycker. Undrar om jag hittar wasabi här? Ska spara receptet i alla fall.
Skicka en kommentar