2008-10-08

Onsdagsrecept

Och här kommer helt otippat ett onsdagsrecept! Jag hoppas att jag har lyckats översätta receptet ordentligt och inte räknat galet när jag räknar om cups till matskedar...

Räkburgare med wasabimajonnäs
4 stycken

Wasabimajonnäs:
2,5 dl majonnäs
3 msk wasabipasta
1 tsk riven ingefära
2 msk soya
1 tsk socker
en nypa salt

Räkburgare:
450 gram skalade räkor
1 ägg
3,5 msk hackad persilja
1 1/4 dl ströbröd (helst Panko, men vanligt går också bra)
Salt och peppar

Till serveringen:
Hamburgerbröd, tomat i skivor

Gör så här:

Wasabimajonnäsen:
Blanda alla ingredienserna, smaka av och krydda mer om det skulle behövas.
Täck med plast och ställ i kylen tills det är dags att använda.

Räkburgarna:
Kör hälften av räkorna tillsammans med ägget i en matberedare. Hacka resten av räkorna grovt och lägg i en skål, tillsätt de mixade räkorna och persilja, ströbröd, salt och peppar efter smak. Blanda ordentligt. Forma fyra burgare och stek eller grilla på medelstark värme ungefär 3 till 4 minuter per sida.

Servera burgarna med tomat och en klick wasabimajonnäs.

Andra bloggar om:
, , , , och .

3 kommentarer:

Anonym sa...

Räkburgaren verkar smaskig men wasabi, nej tack! Den illgröna massan nästan förstörde min allra första sushi-måltid vilket gjorde att det dröjde flera år innan jag åt sushi igen. Mmm, det var ett tag sen nu.

Victoria sa...

Nina: Man måste inte ha wasabi - eller bara ta lite-lite så det knappast märks! Äsch, nu blev jag också sugen på sushi! :o)

Marianne sa...

Det låter gott, just med wasabi. Tänk så olika man tycker. Undrar om jag hittar wasabi här? Ska spara receptet i alla fall.