2006-07-22

Att leva och bo i Florida, lektion 1

Om du vill bo i Florida finns det en del saker i det dagliga livet som kan vara bra att veta, så du slipper stå där hemma och inte veta hur saker och ting fungerar när du väl är här.

Här kommer lektion nummer ett:

Att tvätta kläder.

Man haver en tvättmaskin. Den ser ut så här om den är uråldrig, som vår:De är för det mesta toppmatade, och öppnas så här:Man häller först i sitt flytande tvättmedel, sen i med tvätten som måste fördelas jämt runt om i trumman. Annars kommer tvättmaskinen att vandra iväg när den centrifugerar och det vill man inte.
Dessutom för den ett sabla liv.

Här kan tilläggas att det inte finns någon spärr till luckan, så i princip kan man öppna luckan medan maskinen är i gång. Jag har dock inte tordats prova och tänker icke göra det heller, ens i forskningssyfte.

När tvätten är tvättad, ska den tumlas om den tål det, annars får man hänga upp den där det går inomhus. Ute fungerar inte, för det är alldeles för fuktigt och tvätten blir inte torr. Tumlaren ser ut så här:I uråldriga tvättmaskiner som våran finns ingenstans att hälla mjukmedel, så istället finns såna här:Det är som en tunn servett som du lägger in i tumlaren tillsammans med tvätten. Då blir den både torr, mjuk, go och doftar dessutom gott, allt enligt reklamen på förpackningen. Ja är det inte fantastiskt?!?

Detta avslutar lektion nummer ett.

Nästa gång tar vi upp hur man dammsuger.

Tack för visad uppmärksamhet.

2 kommentarer:

ida sa...

Jag använder precis samma "mjukpapper" - hihi
Hela första året vi bodde här så tvättade vi med samma typ av tvättmaskin/tumlare som på din bild. En gång öppnade jag tvättmaskinen när den gick (av nyfikenhet) och allt stannade. Men det gick att öppna!
Där vi bor nu finns en "vanlig" frontmatad tvättmaskin, fast dörren är som på tumlaren.
Och visst är det så att valmöjligheterna är oändliga... hoppas ni bestämmer er för ett hus snart och att ni kan få lite ordning i ert liv.

Josefina sa...

Har just kollat dagens fotodagbok -å vad mysigt ni verkar ha det, och fin på kortet är du också!