2006-07-22

Att leva och bo i Florida, lektion 2

God kväll, nu är det dags för lektion två i vår serie "Att leva och bo i Florida".
Den här gången ska vi ta upp hur man städar.

Hur man dammsuger.

De flesta amerikanska dammsugarna ser inte alls ut som de vi är vana vid i Sverige. Så här ser vår dammsugare (hoover) ut:(enligt välunderrättade källor är även den här förhistorisk, ett gammalt skrälle med andra ord...)

Först ska den pluggas in i väggurtaget. Kontakten ser ut så här och den ser inte likadan ut på upp- och nerdelen. Den större delen, som syns på vänster sida, ska vara uppåt när du pluggar in kontakten, annars går det inte att få in kontakten.Man startar den med den här knappen upptill på "skaftet":Upp: på, ner: av. Lätt som en plätt.

När man börjar står maskinen rakt upp. För att kunna dammsuga ordentligt och liksom "vika" skaftet bakåt, trycker man med tån på knappen nere på vänster sida:Sen är det bara att sätta igång. Lycka till med din dammsugare!
Nästa gång tar vi upp saker man vrider på.

God kväll.

1 kommentar:

Jenny sa...

Ha ha ha vad jag har flinat! Jag har nästan glömt bort hur det var att komma ny.. Men first things first: De flesta normala hus har en separat knapp för fläkten i badrummet (vilken är bra att använda, för det är fuktigt nog som det är) :-). Tvättmaskiner ser i allmänhet ut som du beskriver, fast det finns svindyra normala, dvs frontmatade. Dock har ingen maskin grader, bara hot, warm etc. Det är för att de tar varmvatten direkt från varmvattenkran, och inte själva värmer upp vattnet. Det är bara kass, men man vänjer sig. Kläder går oftast rätt bra att torktumla faktiskt, om de inte ska tumlas brukar man kunna fuska lite genom att åtminstone tumla dem på low och sen hängtorka det sista. tar mindre plats, om man inte har tvättstuga (vilket många hus också har, och då kan man oftast klämma in en liten torkställning där). Jag kan lära dig allt om fläckborttagning, för maskinerna är inte dunderbra på att tvätta... Och så ÄLSKA Target, det är världens bästa affär, enligt mig i alla fall. Billig och de har verkligen allt. Går inte att INTE spendera pengar där. Vad gäller dammsugare finns det faktiskt bättre än såna där monster, men monsterna är vanligast. Och billigast. och kassast, ha ha. Ja ni har att stå i, men det kommer att bli jättebra när ni väl landar i ert eget hus, med egna möbler tillsist!! Och njut av Sawgrass Mills, där kan du verkligen shoppa ihjäl dig!!! KRAM