2008-02-05

Knökafullt

Det finns knappt något så deprimerande som att öppna kylskåpet i jakt på något mumsigt och mötas av en nästan helt urkramad räkosttub, en halv flaska flädersaft och en påse med ett bortglömt vitkålshuvud, som legat där så länge att det börjat vätska sig.

På samma sätt är det något visst med att öppna kylskåpet och se att det är fullt med mat, från översta hyllan till den understa; mjölk, juice, pålägg, grönsaker, plastburkar med rester bara att stoppa in i mikron för en snabb lunch.

Och kolla i frysen! Där finns köttfärs, korv, fisk, räkor, pyttipanna, pålägg och en massa andra godsaker som bara ligger och väntar på att tas fram och tinas upp för att lagas till en god lunch eller middag.

Idag har jag varit på Sam´s Club. Där handlar man saker i storpack minsann, inget för det lilla enpersonshushållet där inte. Jag har packat om köttfärs, korv, skirt (ja det heter så men jag vet inte ens om den sortens bit kött finns i Sverige, har i alla fall aldrig sett den - den ser ut som en smal, tunn remsa som man skurit bort från revbenen eller något liknande), bröd och croissanter och stoppat alltihop i frysen så det blev så smockfullt att det knappt skulle gå att få in den allra minsta Piggelin ens.

Jag har också benat ur en kyckling och lagt i en plastburk i kylen, färdig att använda till kycklingsallad, pastasås eller lite utfyllnad i en soppa.

På golvet i köket står (inte helt optimalt, det erkännes) flaskor med vatten och juice, att ta med till matlådorna till skolan och jobbet.

Ekorren i mig jublar. Jag kan ge min familj mat!

Och för er som undrat; Lill har varit hemma från skolan igår och idag, men nu är han sitt vanliga, spralliga lilla jag.

Jag är inte särskilt sprallig, åtminstone inte på den här bilden eftersom jag ligger i sängen.


PS. Jag har också lagt upp foton från fredagens EFIT på Florida EFIT-sidan!

Andra bloggar om:
, och .

5 kommentarer:

Desiree sa...

Härligt med både kyl och frys som är påfyllt med god mat.

Anne sa...

jag tycker också det är oerhört tillfredsställande med en välfylld kyl och frys, dessvärre tycker jag ofta vår ser ekande tom och sunkig ut. Men det blir varmt i hjärtat när man har fyllt på och som du säger har en massa uppslag för mat.
Apropå äckliga gamla grejer i kylen, en kvarglömd gurka blir väldigt äckligt, mjuk och ut sipprar äcklig grön gurksaft.

Victoria sa...

Desiree: Ja, det måste vara något i generna från stenåldern eller något som gör att man blir så nöjd när man har fullt med mat i skåpen!

Anne: Gammal gurka, huuuu! Tog i en sådan en gång, intet ont anande och jag höll närapå att kräkas när mina fingrar möttes i mitten av det där mjuka, äckliga!

Saltistjejen sa...

Japp jag erkänner att jag också hör till dem som älskar att ha en välfylld kyl och frys!
Vi handlar ju det emsta via nätet (Fresh Direct) och det finns nästan ingen härligare känsla än när de just levererat oh man packat upp lådorna och tittar in i en knökfull kyl och frys!

Men pyttipanna!!!!
Har du köpt det här i USA??
Det är en av de "halvfabrikat" jag faktiskt saknar från Sverige. Så enkelt och ändå gott när man behöver något snabbt och enkelt.
Så OM du har köpt pyttien i USA undrar jag vilket märke?? Var har du köpt den??

Victoria sa...

Saltistjejen: Ledsen att göra dig besviken - ingen pyttipanna så långt ögat når i vår frys, tyvärr. Jag skrev det mest för att det var något som alltid, säger alltid, fanns i vår frys i Sverige och för att jag precis som du håller på att längta ihjäl mig efter just den maträtten. Man kunde önska att IKEA kunde ta sitt ansvar, men nej då... :o)