2009-10-02

Fredagstema - tre saker att ta med på en öde ö

Sådär spontant vill jag såklart ta med Lill, Lång och pappa J såklart men de är ju inga saker så de räknas kanske inte....

Om man bortser från sånt där självklart som en sweist... schweizi... shweits... (va fan hur stavas det nu då???) en sån där superduperbra fickkniv med tusen blad och pincetter och gu vet va, kanske en sovsäck och tält, myggspray, ficklampa med batterier som aldrig tar slut, oj det var visst redan lite för många saker.

Man kanske skulle försöka få tag på en Särimner, ni vet den där grisen de hade i Valhall, som de slaktade varenda dag och sen var han levande igen på morgonen så man kunde äta upp honom igen nästa dag, och nästa, och nästa. Om man nu tror på sånt.

Men, om vi leker att mat, dräglig sovplats och trevligt sällskap redan var ordnat (det blir så tråkigt annars) så kan jag koncentrera mig på att hitta på roliga saker att ta med till den däringa ön.

Låt se...

Min laptop förstås, med ett magiskt batteri som aaaaldrig behövde laddas. Man måste ju blogga om sina erfarenheter om det hårda livet på Öde Ön. Man skulle kunna leka Robinson och lägga ut ledtrådar över hela ön och sen glömma bort det, och så letar man efter immunitetshalsband och har sig när man vill motionera lite. Sen kan man ha öråd när man tröttnat på att motionera och se om man skött sig så man får vara kvar en dag till.

Fast nu kom jag på en grej: hur länge skulle jag vara på den där Öde Ön egentligen? Över natten? En långhelg? Två veckor? Resten av livet?

Vi säger... en ganska lång stund, kanske en månad.

Då skulle jag ta med en jäkligt stor låda med böcker, så jag kan ligga under en palm (såklart att det är en varm och mysig söderhavsö, eller hur Annika ;o)) och läsa.

Sen skulle jag ta med en lika stor låda med pärlor och pyssel, så jag kunde göra armband, halsband och örhängen, eller kanske virka nåt eller så när jag inte hade lust att läsa längre.

Alltså; dator, böcker och pyssel. Det skulle jag ta med mig till en öde ö. Sådeså.

9 kommentarer:

Annika sa...

MOI!??
Jag sitter på en ö i norra bottenhavet och tittar ut över fastlandet och blåser upp min gummibåt innan mörkrädslan eats me up!!
Men du, lustigt...Imorse låg jag och funderade på Särinmer och såp SKRIVER du om den grisen. Det är ju bara för komiskt!!
JAJA, vad ÄR det jag har sagt om oss två ;-)))
Datorn är ett damn given att ta med sig! Vi måste ju blogga, twittra och Fejsbooka om vår upplevelse och få feedback från alla håll och kanter.
Stor kram, och ha en toppenhelg!!!

Fritt ur hjärtat sa...

Särimner, naturligtvis varför tänkte jag inte på det?! Men slakt ligger inte för mig så jag undrar om det hjälpt;-)

Desiree sa...

Ha ha verkar som vi alla bloggare kommer att ta med våra laptops iallfall. Jag tycker det var en riktig toppen idé att ta med grisen Särimmer fast man lär ju bli ganska less på fläskkött efter en månad eller hur;-)
Pärlorna låter som en bra grej att ta med. Böcker tänkte jag också först på men kom sedan på att det faktiskt finns så många böcker tillgängligt elektronsiskt numer att jag kommer använda dator till att läsa böcker. Ha en fin helg.

Stephanie sa...

Kul med tanken att leka Robinson!

Den frågan kommer mig alltid att så praktiskt fråga som du: Hur länge ska man vara på ön, då?

Skissboken hamnar alltid topp, hur länge jag än skulle vara där.

Och sen börjar tankarna fara till Tom Hanks i "Castaway" och att man verkligen ska ha en sån där "allt i ett" multi-tool fick kniv grej!

Lena sa...

Ja vad skulle man göra hela dagarna på en öde ö? Förutom att försöka hitta något att äta på! Pärlor var en bra ide!

mårran sa...

Ja, du ser till att fylla tiden så tråkigt blir det nog inte.... men om du ensam ska äta en hel gris varje dag...

Ha en härlig söndag!

Marianne sa...

Och jag skulle ta med tre resväskor fulla med pryttlar : D

Erica Pettersson sa...

Vilket roligt inlägg att läsa :)
Grisen särimner hade jag inte tänkt på. Det var en riktigt bra idé :D
En bra tolkning av veckans tema!

Hoppas att du får en bra kommande vecka!
(Jag ber även om ursäkt för att jag kommenterar så sent. Har varit en del annat i helgen :))

MVH /Erica

Anna, Fair and True sa...

En sådan där smart fickkniv hade varit smart. Det tänkte inte jag på! Och Särimner var ju MYCKET smart!

Jag tänkte aldrig heller på det där med tiden. Jag bara tänkte att jag var fast det bra länge! Men jag tänkte inte på att jag behövde batterier till min ebook hahaha :)