2009-10-01

Men hur gammal är jag egentligen?

Det verkar vara oerhört poppis att ha frågesport på sin hemsida just nu; var bor du, är du man/kvinna, bloggar du, har du barn och så vidare. Jag svarar glatt på alla frågor jag stöter på.

Men så kommer jag till en extremt jobbig fråga: Hur gammal är du?

Man har ju val, under 20 går bort, 20-29 likaså. Sen kommer vi till 30-39 och den otäcka 40-49.
Inser med fasa att jag hamnar i 40-49gruppen, kan ni fatta!?! Gaaaaah! Klickar i 40-49 med tungt hjärta och går vidare till nästa käcka sida där det slumpar sig så att det är ytterligare frågor, nästan likadana som på sidan innan.

Men här var det trevligare att fylla i min ålder, valen är nämligen som följer: 21-30, sen 31-40 och sist 41-50. Ha! Undertecknad parkerar sig kvickt i 31-40 och är glad igen.

I tre veckor till kan jag låtsas vara närmare vaggan än pensionen. Då fyller jag 41.
Intet ont om att vara över 40. Jag är bara lite ovan vid det, även om jag har varit det i nästan ett år nu och det känns inte sådär värst annorlunda mot att vara exempelvis 35.

Men det är ju så. Kan man vara glad åt lite har man mycket att vara glad åt.

5 kommentarer:

Desiree sa...

Ja vet precis hur du känner. Det där med ålder känns inte så kul längre och något man gärna glömmer eller tänker bort. Vad man ska fylla nästa gång är inget roligt att behöva tänka på. Men man är nog mer så gammal som man känner och gör sig. Tänk nu på något trevligare resten av dagen än ålder.

Paula sa...

Jag fyller 45 i november och fick brev från Smålandsposten häromdagen ang. om jag vill sätta in en annons. Hm, skulle inte tro det. "Vi gratulerar" står det som rubrik.

Anonym sa...

Ja fy tusan. På pappret är jag 44. Men i sinnet är jag barnslig som tusan och börjar tvivla på att jag någonsin blir vuxen. Det trista är att omgivningen säkert kategoriserar in mig i gruppen "medelålders"....

Annika sa...

Gillar bättre så det står 35-44...
Hihi!
Jag fyller ju 44 i mars och får då inse att jag är in my mid-forties...
Shit.
Jag är ju bara 26!! Så känner jag mig!
Inser att 44 ser så gammalt ut, bäst att njuta av 43 medan tid finnes :-)
Ha en skön helg!!

Marianne sa...

Och jag är bara 32, EGENTLIGEN!

Vänta du tills du får byta ut fyran till en femma, det är INTE kul kan jag tala om och jag fattar inte varför man alltid har stora jättekalas när man fyller 50. Jippi jag är närmare pensionen, eller?

Nä, nu ska jag läsa om öde ö i stället : )

Kram!