2008-12-05

Fredagstema: kokböcker

Temat för dagen är kokböcker, och det är Mia som står för temana hela december.

Jag gjorde en utrensning bland våra kokböcker förra året, vi hade många böcker som vi aldrig använt eller bara använde något enstaka recept från. Jag kopierade recepten vi använde och slängde böckerna. Vi har så få skåp i köket att det inte kan stå oräkneliga kokböcker där som man aldrig använder. Här är de som överlevde utrensningen:
Lite av varje, som synes.

Som tvåa från vänster ser ni en klippbok som jag köpt på DesignTorget, där klistrar jag in recept som jag tycker om. Här ser ni också de plastmappar med recept som jag har klippt/skrivit ut men ännu inte testat. Får de godkänt klistras de in i klippboken.En annan bok jag använder mycket är min lilla GI-bok. Där klistras de GI- och LCHF-recept som jag hittar in.Överlag använder jag mig mest av internet när jag letar nya recept, det finns så många matlagningskunniga människor där ute som frikostigt delar med sig av sina bästa recept, och det ska man ta tillvara!
Ikväll tror jag att det ska bli något med fisk, ska snart ge mig ut i sajberspejs och leta recept.

Ha en trevlig helg och andra advent, kompisar! Och prova ett nytt recept i helgen!!

Andra bloggar om:
, ,, , , och .

14 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Jag har också rensat, ibland ångrar jag det... Har också en egen klippbok men får sällan in det där, det ligger mest bredvid och skräpar... Letar mycket på internet jag också.... hinner inte prova något nytt! Ikväll blir det räkor, 89 kr kilot då kan man inte låta bli;-)

Angelica sa...

Tänk om man kunde vara så duktig att man klistrade in alla utklipp. Mina ligger huller om buller i en låda..

Saltistjejen sa...

Jag gav faktiskt en egenhändigt gjord kokbok som bröllopspresent till en av mina vänner här när de gifte sig för ett drygt år sedan. Mina favoritrecept som jag skrev och ritade och försökte mig på lite scrapbookingtrix med. Den blev faktiskt riktigt fin till slut. Haha, hon berättade att det var den enda bröllopspresenten som hon grät när hon såg! För hon blev så rörd! Det tykte jag var ett bra betyg!! :-)
Jag gör annars som du och letar oftast nya recept online! Tycler det är så smidigt. Kokbäcker är för mig mer en inspirationskälla och jag älskar att bläddra i dem och titta på bilder. Men tyvärr agar jag sällan ngt ur dem. Mer n de där "baskokböckerna som egentlgien itne är så flashigt lyxiga utan bara just praktiska och vardagliga.
Kramar!

Anonym sa...

Haha, jag har samma utgåva av Vår kokbok som du :-)

Idag skulle jag inte få för mig att köpa en kokbok, jag snokar också reda på spännande recept på nätet, sen provlagar jag, och får det godkänt åker det in i en glad rosa pärm.

Nilla sa...

Just det, jag har en pärm med recept också. Det är den jag använder mest. :-) Ha en fin helg.

KARLAVAGNEN sa...

Slängde du kokböckerna? Hmm, jag är en kokbokssamlare (fast skärpt mig på äldre dar).

Jemayá sa...

Du verkar vara en person med ordning och reda på ett kreativt sätt. REdan utseendet på din blogg tyder på det, snyggt!!

Mia sa...

Önskar jag var lika strukturerad som du vad gäller alla recept på lösblad. De blir bara liggande i en låda... :-)

Anne sa...

Vad smart med klippboken, hur smart som helst. Ett bra system för utskrivna recept, det är något jag också borde ordna. Du har rätt i att internet har så mycket att erbjuda att kokböcker inte känns helt nödvändiga. Internet är verkligen bra för recept och inspiration, jag använder mig också oftast av det (när jag tänker efter) även om jag har hur många kokböcker som helst. Ha en riktigt bra helg!

Desiree sa...

Smart att faktiskt rensa ut bland kokböckerna. Jag har nog för många och skulle behöva rensa. Det är nog bättre att ha några få som man verkligen gillar och använder och dessutom har de stående så att de är lätt-tillgängliga och man ser dem för annars glömmer man lätt bort dem. Jag använder mig mest av internet precis som du då jag söker ny inspiration så det är inte så ofta som jag faktiskt tar fram mina kokböcker. Rutiga kokboken är ju en sådan där klassiker som alla har. Den är bra då det gäller klassiska recept och god husmanskost tycker jag.

Annika sa...

Tihi!
Ska prova ett nytt recept, nämligen thai-cuacamole!! Så får vi se hur DET blir :-)
Internet blir det mest här också, även om kokböcker är mer inspirerande!

Grekland nu sa...

Du får gärna komma till mej och skapa ordning i alla mina urklippta recept som jag stoppar in huller om buller i två pärmar...sen kan vi laga nåt gott tillsammans!

jernsaxen sa...

Trevlig blogg du har kommer du vara i Florida över jul? har firat två jular själv i Fort Lauderdale, ena julen för över 20 år sedan var det nästan 0 grader ute och julen därpå 26 grader plus lite skilnad, gå in på www.oumberligating.blogspot.com, där har jag en härlig julbild från femtiotalets Florida, den bloggen jag skriver ifrån nu har också en länk där, trevlig helg hälsningar från Peter Olofsson

Victoria sa...

Fritt ut hjärtat: Jo, ibland ångrar jag rensningen, men inser att det var det bästa att göra...
Hoppas att det blev gott med dina räkor!

Angelica: Hm... Mina ligger huller om buller i en plastmapp! :o)

Saltis: Wow, det var en bra presentidé, en hemmagjord kokbok! Jag förstår att det var en mycket uppskattad gåva! Kramar!

Annieverse: Precis så gör jag med! Och de recept som inte håller måttet går i papperskorgen!

Nilla: Pärmar är bäst!!

Karlavagnen: Jo, det gjorde jag faktiskt. Det tar emot att kasta böcker, men ibland bara måste man!

Jemayá: Tack, vad roligt att fu tycker om bloggen!!

Mia: Tssss, strukturen ligger bara på ytan, under är jag lika kaotiskt som alla andra! ;o)

Anne: Det har faktiskt gått så långt att jag kopierat eller skrivit av favoritrecept från mina kokböcker och sen klistrat in dem i pärmen. Då har man ju allt samlat på ett ställe! Men kokböcker fyller ju också sin funktion med sina fina bilder.

Desiree: Ja, den rutiga kokboken är bra till bra till mycket, jag använder en del bakrecept ur den, och så använder J den när han ska göra pannkakor förstås.

Annika: Ooooh, thaiguacamole - DET låter spännande! Blir det bra så emotser vi recept på bloggen! :o)

Grekland nu: Det skulle bli mig ett nöje! Särsklit matlagningen!

Jernsaxen: Jajamen, vi kommer vara här i jul, tror inte vi kommer fira jul i Sverige så länge vi bor här i Florida - vi har ju inga vinterkläder!!