2011-01-20

Släta bullar

Något jag saknar här i Florida är vanliga, simpla släta bullar. Ingenstans har jag hittat såna och sånt gör mig sur. Men, jag hittade ett recept HÄR som såg både lätt och smarrigt ut!


Och här kommer receptet för den som är intresserad:

Släta kardemummabullar
ungefär 40 st

200 g smör
0,5 l mjölk
1,5 paket jäst för söta degar
2 dl socker
2 ägg
1 tsk salt
ca 1,5 l vetemjöl
2 tsk stött kardemumma

Smält smöret och tillsätt mjölken.
Värm tills det är fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över vätskan, lite i taget tills jästen har löst sig.
Tillsätt 2 ägg, salt, socker och kardemumma och slutligen mjölet. Man får prova sig fram med mjölet och kanske tillsätta mer än vad som står i receptet, men det gör inget om degen är lite kladdig.
Låt jäsa i bunken i 30 minuter.
Stjälp upp på bakbord, dela degen i fyra delar.
Av varje del ska det bli ungefär 10 bullar (beroende på hur stora du vill ha dem).
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och jäs i 30 minuter till.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen ca 6-8 minuter (håll koll, det går snabbt!).

3 kommentarer:

Desiree sa...

Se vad fina de blev. Goda som de är men helt perfekta till semlor. Trevlig helg med bullarna.

mallan sa...

Gott!

Hoppas du får en bra fredag & helg!

Kram!

Anna, Fair and True sa...

När jag var liten kallade vi alltid sådana bullar för pippibullar för vi brukade mata fåglarna med torra bullar :)