Och här kommer receptet för den som är intresserad:
Släta kardemummabullar
ungefär 40 st
200 g smör
0,5 l mjölk
1,5 paket jäst för söta degar
2 dl socker
2 ägg
1 tsk salt
ca 1,5 l vetemjöl
2 tsk stött kardemumma
Smält smöret och tillsätt mjölken.
Värm tills det är fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över vätskan, lite i taget tills jästen har löst sig.
Tillsätt 2 ägg, salt, socker och kardemumma och slutligen mjölet. Man får prova sig fram med mjölet och kanske tillsätta mer än vad som står i receptet, men det gör inget om degen är lite kladdig.
Låt jäsa i bunken i 30 minuter.
Stjälp upp på bakbord, dela degen i fyra delar.
Av varje del ska det bli ungefär 10 bullar (beroende på hur stora du vill ha dem).
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och jäs i 30 minuter till.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen ca 6-8 minuter (håll koll, det går snabbt!).
3 kommentarer:
Se vad fina de blev. Goda som de är men helt perfekta till semlor. Trevlig helg med bullarna.
Gott!
Hoppas du får en bra fredag & helg!
Kram!
När jag var liten kallade vi alltid sådana bullar för pippibullar för vi brukade mata fåglarna med torra bullar :)
Skicka en kommentar