2006-05-06

Lite pyssligt

Vi blev bjudna på en väldigt god kaka på föräldrafikat häromdagen på Lills förskola och jag bad såklart om receptet. Trots att smeten (geggan...?) ser rätt så skum ut och är väldigt seg och svår att få ut ordentligt i långpannan, betalade det sig verkligen att baka den här kakan.
Den är jättegod och här kommer receptet om du vill pröva själv:

Karins supergoda sega rutor

200 g smör
6 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 påse mandelspån
hallon efter behag

Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
Smält smöret i en 2-liters kastrull och låt svalna något.
Rör i socker, sedan äggen ett i taget.
Blanda mjöl och vaniljsocker och blanda i.
Häll smeten i långpannan, strö över mandelspån och hallon.

Vill du ha chokladrutor? Byt 0,5 dl mjöl mot 3 msk kakao.

Smaskens!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jeeesus va gott ... men så var det ju det där med spruckna byxor ... ;)

Anonym sa...

Hm, verkar ju både gott och enkelt! Kan det verkligen vara så? :-)

Ska kanske prova baka den nå'n kväll!

Anonym sa...

Jättegott och enkelt, kan intygas!

Receptet fanns i Allt Om Mat för många år sen, och jag har testat det med alla möjliga sortes bär.

Favvo här är svarta vinbär.

Anonym sa...

Gudars... det ser guttit ut!! Nästa gång jag får gottsuget och baksuget samtidigt måste jag komma ihåg den kakan.
Och tack! Men det är ju inte 100% än... (Ta i trä å så!) Ackja.