2006-05-02

Smurf!

SMURF! Du är skyldig mig en läsk! hojtar Lill.

Tydligen har vi sagt samma ord samtidigt och den som säger ordet "smurf" först får en läsk av den andre.

Det är inte klokt vad ungar hittar på nuförtiden. Jag minns inte att höll på med någon sådant när jag var liten.

Gör du?

6 kommentarer:

Josse sa...

Nä, har inget minne av att man sa nåt speciellt ord och fick nånting, om man sagt likadant/samtidigt. Där emot sa vi "stjärnstopp" om man var oense om nånting, och den som hann säga stjärnstopp fick då automatiskt rätt. :)

Susanne sa...

Just det! Stjärnstopp sa vi när vi tjafsade om vem som hade rätt. Men SMURF... nä... men jag har hört att de "moderna" barnen säger så. ;-) Det vill säga de som är små nu.

Kotten sa...

Det är just sånt som ibland får mig att känna mig så gammal... :-)

superblink sa...

åh, JUST det där pratade ju vi om på jobbet! "smurf", som flera av jobbarkompisarna kände till var nytt för mig. där jag kommer ifrån sa vi "lyckan är min" och så skulle man klappa dne andre på axeln, hann man först fick man önska sig nåt!

Jennie sa...

Jag kommer faktiskt ihåg att de fanns de som sa "smurf" när man råkade säga samma sak samtidigt. I vår familj sa vi däremot alltid "prins i Rom" (varför vet jag inte, jag har aldrig hört någon annan säga det) och den som kom sist fick vara tyst tills den som vann tillät en att prata igen!

Sarah sa...

Kan intyga att det där Smurf-fenomenet även finns i Skåne! Resursdottern hojtade Smurf mitt i ett samtal vi hade för några dagar sedan. Jag måste ha sett väldigt frågande ut, för hon förklarade snabbt vad saken gällde. Kände mig genast 40 år äldre...