2006-07-17

Titta, en groda!

Eftersom vi bara har varit i Florida i fyra dagar blir vi barnsligt förtjusta så fort vi ser något av alla de djur som finns här.

Det springer runt små ödlor ute på vår lilla uteplats och de sitter i trädet härutanför. Vi har sett konstiga fåglar, både fula ankor och en massa olika rovfåglar som vi inte vet vad de heter varken på svenska eller engelska.

Igår, när vi skulle ut och kolla på alligatorer, såg vi ett par sköldpaddor och några olika fiskar. Men inga alligatorer, åtminstone inga vilda. Vi såg ett par stycken feta, slöa stackare som låg inne i en inhängnad och såg mest ut som om de höll på att dö av tristess.

Nåväl.
Vi får väl se när det blir slentrian att se de små ödlorna pila runt på palmstammarna när vi går ut till bilen.

----------

And now over to something completely different.

Många saker är bra här i USA.
Andra är inte sådär värst bra.

Ta det här med toaletterna till exempel.
Spolningen är en liten spak som sitter på sidan av toastolen och den ska tryckas ner, hårt. Annars spolas det bara in vatten och inget spolas ut. Inte riktigt vad man hade tänkt sig alltså. Sen vet jag inte om det bara är så här, men i samtliga våra badrum startar en fläkt när man tänder ljuset.
Och det är inte vilken fläkt som helst. Det är fläkten från helvetet som startar.
Det brusar som om man sitter inne i ett flygplan, allra minst.
Inte så bra om man måste gå upp mitt i natten med andra ord.

Vattnet här i Florida är inget vidare, det luktar som i en simhall när man öppnar kranen. Dessutom går det inte att få kallt vatten, jag antar att rören ligger ovanpå marken och värms upp av solen.
Jag gillar INTE att borsta tänderna i ljummet vatten.

Och så dörrhandtagen. De har ju inte såna bra som vi har i Sverige utan såna där knoppar som man vrider på. Hur smart är det egentligen? Det går ju inte att öppna när man har grejor i bägge händerna.

Men man vänjer sig väl vid allt antar jag.

Nu ska vi ta en tur i bilen för att kika på ett av de områden vi funderar på att flytta till när vi ska hyra ett eget hus. Titta! En ödla!

1 kommentar:

ida sa...

Åh, jag känner igen mig så himla mycket! Kranvattnet här både luktar och smakar klor... vi kånkar många dunkar vatten varje vecka från affären! Häromveckan hade vi hyrt en bil och tog en sväng till affären för att köpa otympliga saker. I kassan stirrade kassörskan på våra tio fyra-litersdunkar med vatten... De lär räcka ett tag! hihi

Jag känner igen dörrhandtagen också, såklart. Man vänjer sig. Men det är halvkul att stå och låsa upp ytterdörren med händerna fulla av påsar och inte kunna öppna dörren utan att göra en hand fri. Suck!

Hur kommer ditt liv se ut framöver? Kommer du jobba något eller blir du mest hemmamamma?
stor kram och stort lycka till! Vilket jättekliv ni tar!