2006-12-02

Granen är på plats.

Nu är granen inköpt och färdigklädd - vilket inte var det lättaste ska jag säga. Ja, eller själva inköpandet var inte så svårt och påklädandet var inte heller någon särskild utmaning.

Nej, det svåra bestod i att

1. Baxa detta tunga åbäke till låda från bagagen till vardagsrummet

2. Sätta ihop eländet

Själva baxandet kunde jag ju ha inväntat J med att göra förstås - men ni vet ju vid det här laget hur jag är. Släpar allehanda möbler upp- och nerför trappor själv bara för att jag "KAN SJÄLV!" Så det fixade jag, trots stor tung låda, ungar som springer runt fötterna och trång korridor.

Så kom del två: ihopsättningen. Först skulle granens tre delar upp ur lådan - ett inte helt lätt projekt i sig med sladdar och vassa barr och kottar (jo, den här granen har medföljande kottar. Dock inget fågelbo.) men det redde jag ut tämligen omgående. Foten satte jag ihop utan några större problem men sen kom den första riktigt stora svårigheten:

Vilken av de tre delarna var underdelen?
Den översta kunde jag utesluta med en gång för den var trots allt märkbart mindre än de båda andra, men sen blev det värre. Till slut bestämde jag mig för den ena eftersom sladden till vägguttaget satt på den. Resultatet ser ni här:


Oooh, jättevackert. Inte blev det bättre när jag insåg att det där inte var den rätta delen utan jag skulle bli tvungen att ta loss den ur foten igen. Efter en del fula ord så blev resultatet istället så här:


Något bättre men inte mycket.
Men har man tagit fan i båten så får man sätta ihop granen ändå, hur anskrämlig den än ser ut.Del nummer två är installerad på sin rätta plats.
Sen kom toppen. Det var såklart ingen match.Sen följde ett digert jobb med att ordna alla grenar som de skulle vara, de blev ju en smula ihoppressade i lådan. Här är den nästan helt färdig och med lamporna på:Sen var jag tvungen att vila en stund. Jag hade inte riktigt förstått att sätta ihop en konstgjord gran, det var hårt arbete det. Sen hämtade jag våra tre flyttkartonger med julpynt från garaget och rotade fram våra grejor att hänga i granen. Det färdiga resultatet ser ni här:Jag är faktiskt rent löjligt nöjd. Men jag tror att jag ska leta lite i affärerna efter fler grejor att hänga i granen. Less är inte more här tror jag utan snarare är det så att more is better när det gäller granprydnader. Vad tycker ni?

Förresten provade jag mitt lucialinne inför dagens luciatåg på SWEAs julbasar. Det var inte roligt. Något måste göras och det snabbt. Linnet är ganska mycket för litet.
Det blir till att sy lite, tror jag.

4 kommentarer:

ida sa...

Åh vad fint det blev när det blev klart! Fast oj vad jag skrattade åt de första bilderna... jag hade nog nästan börjat gråta om jag hade varit du! :)

Och jag håller med - more is more!
Kram

mallan sa...

Får säga som ida... Fint blev det! Tror inte jag själv hade haft tålamod.

Hoppas du hittar mer fina dekorationer :)

En brasse-mammas tankar sa...

Vacker som en dag!!! Min städerska satte ihop våt :( ska försöka ta ett kort när jag förstått att säta igång den...All ära till dig......

C sa...

FinFin gran säger hon som definitivt tycker att man absolut inte kan få för mycket pynt i granen....