2007-05-21

Vädret

Det är inte bara sol och trettiofem graders värme här kan jag meddela, om det nu är någon som trodde det. Nu när sommaren närmar sig med stormsteg ser vi fram emot ordentliga regnskurar, ofta flera varje dag, med tillhörande åskoväder. Lite längre fram i sommar kan det komma orkaner om det vill sig illa.

Regnperioden börjar den tredje veckan i maj här, medan orkansäsongen officiellt börjar den första juli och sträcker sig till den sista november.Som allting annat så är det mesta mycket STORT här i landet i väster, och så också regnet. Det är ingen mesigt småstrilande inte, nej ska det regna så ska det spöregna! Från ena minuten till den andra blir det alldeles grått i luften av regn.
Här ovan kan ni se hur det kan se ut på motorvägen när det regnar.

Om du vill läsa mer om den kommande orkansäsongen, kan du titta här.

Andra bloggar om:
, och .

6 kommentarer:

Fia sa...

Ja, kan bara hålla med när det gäller vädret. Allt blir så intensivt, inget stilla duggregn här! Men du ser ju åtminstone bilarna framför dig på bilden...det är när jag inte ens ser bilarna runt mig som jag åker av till sidan av vägen och väntar.

SweFlo sa...

Snälla skicka lite regn till Tampa Bay! Vi har så fruktansvärt snustorrt och jag är så trött på att behöva vattna ideligen... Otroligt att det kan vara flash flooding i Miami och vi inte fått en droppe! Ser fram emot regnsäsongen liiiite, men inte orkansäsongen. Vi hade tur förra året, känns lite nervöst i år. Vi kommer dock att placera alla orkanluckor på huset innan vi åker till Sverige. Hellre safe than sorry...

JaCal sa...

Tänk är det inte rätt konstigt at är så... samma här. Det kan liksom inte åska "lite" eller duggregn. Och är det hett så är det HETT. Måste alltid vara så STORT.

Vad är det för fel på lagom väder??

Annie alias UFOt sa...

Ojoj. Ja, lite påminner det om sommarvädret i Korea. Jättevarmt och hällregn. Fast inga orkaner här.
Jag har dock lyckats undvika dessa somrar emedan jag vistats i det härliga lagoma Sverigevädret istället. Är inte överdrivet ledsen för det...

Annika sa...

Precis, inget LAGOM här inte. Allt är större i USA. När jag drabbas av sådant där regn när jag är ute och kör är det bara att parkera ngnstans. Jag tycker det är så otäckt. Jag ser ingenting, bara vitt vatten som stjälps ner från himlen. Hua! Det lär väl blir mkt sådant väder i sommar, är jag rädd. En tuff orkansäsong ör utlovad. Hoppas metrologerna har fel...

Anne-Marie sa...

Visst är ädret mer dramatiskt i USA. Såg på The Weather Channel i går hur folk körde genom högt vatten på gatorna någonstans i Florida.
Förra året sade meteorologerna att det skulle bli många orkaner och det "bidde ingenting" (i stort sett). Vi får se om de har rätt i år.