2007-05-11

Vägningen

Eftersom det var datorfri dag i onsdags och jag inte kunde få datorn att fungera igår, kommer resultaten från vägningen idag istället. Bättre sent än aldrig, kanske.

Jag var ute och gick i onsdags också; 4.329 steg, 2.90 km, 42.55 min.
Jag tror att jag försökte ta längre steg den här gången och inte "trippa" så mycket fastän det är snabb musik, därför är det kortare sträcka och färre steg. Jag gick ungefär samma sväng som jag brukar, så sädär mycket kortare var det inte.

Nåväl, vägningen slutade på 84,5 kg, alltså ett kilo ner.
Det är väl bättre än inget kilo ner eller kanske ett kilo upp,
men nog hade jag hoppats på mer, det måste jag erkänna.

Jag har inte följt min receptbok alls och det är säkert det som är felet.
Jag har dock inte ätit en massa onyttiga saker som chips, godis och läsk
och jag har inte ätit bröd, potatis, pasta, ris eller frukt.
Fast om sanningen ska fram (och det ska den ju) har det slunkit ner en och annan dessert, även om den skulle vara både närapå fett- och sockerfri.
Så det har jag slutat med.

Det svåraste har visat sig vara att inte få äta frukt.
Jag riktigt längtar efter att sätta tänderna i ett krispigt, rött äpple!
Potatis åt vi inte särskilt ofta innan och inte ris heller,
men pasta åt vi närapå alla dagar i veckan (lite överdrivet men bara lite)
så det saknar jag lite. Bröd saknar jag också en del men inte så mycket som äpple.

Och så juicen ska vi inte tala om! Oooh, vad jag vill ha juice!
(eller som jag såg på en T-shirt häromdagen:
"Drink applejuice - O.J. will kill you!")

And now over to something completely different.

Här i USA är det Mother´s Day på söndag och det är ett hallå utan dess like.
50% av all TV-reklam handlar om vad man ska köpa eller göra för sin mamma; telefoner, smycken, nya köksmaskiner, bilar, presentkort på hårborttagning meddelst laser eller en spahelg.

Jösses. Jag ska få en fin mugg med bilder på killarna på som vi ordnade på Svenska Skolan i Söndags (ja Anne, jag hittade till slut porslinspennor på WalMart så det ordnade sig). Sen tror jag J hade planer på att köpa en sån där digital fotoram som man kan ladda in sina digitalbilder på och så blir det som ett bildspel i ramen,
men jag vet inte hur det har gått med det. Jag får väl se på söndag.

Jag har inte kunnat vara ute och gå varken igår eller idag eftersom Lång är hemma med feber och förkylning, så jag får ta nya tag nästa vecka.
Jag har inte fortfarande inte tagit tag i recepten i min South Beach Diet-bok, men det känns bra ändå. Jag äter rullar med kalkonbröst, avocado och sallad till frukost (och flera gånger till middag också nu när J inte varit hemma) och så bakar jag en bit lax i ugnen som jag kan dela i fyra portioner och äta tillsammans med sallad och lite god dressing. Just nu känns det jättebra och jag har inte tröttnat på den maten ännu. Jag håller dock utkik efter enkla snabba recept som kan ersätta de "gamla" när jag tröttnar på kalkon och lax.

Jag är skam till sägandes i grunden lat, så det är säkert därför jag gillar laxen och kalkonrullarna. Jag behöver inte ställa mig och laga mat hela tiden! Det är nästan så att jag önskar att de där som förutsåg att vi skulle äta piller som mat nu på 2000-talet hade haft rätt. Det hade varit bra, åtminstone ibland. I längden hade det alldeles säkert blivit astrist.

Andra bloggar om:
, och .

3 kommentarer:

SweFlo sa...

Lycka till med viktnedgången, det låter som om du är fokuserad! Det där med mors dag är lite jobbigt, maken ch jag tittade på The Tonight SHow igår, och under ett reklamavbrott räknade vi till 5 juvelaffärer som gjorde reklam för mors dag! Typ köp ett diamanthalsband om du gillar mamma...

Desiree sa...

Tycker du är duktig. Det blir nog snart fler kilon som trillar av. Hoppas att Lång känner sig bättre snart. Ha en mysig Mothers day på söndag.

Anne sa...

Vad bra du hittade pennor!
Den där digitala fotoramen lät intressant, jag har aldrig hört talas om nåt sånt. Om du får en sån kan du väl återkomma med lite mer detaljer vad det egentligen är för nåt...

Jaaa, håller med om att det är ett väldans hallå inför mors dag. Så fort mors dag är över börjar det väl hetsas inför nästa grej. Vad kan det vara??? Påsk har varit, alla hjärtans dag. Hmmm, vi får väl se.