2007-07-17

Hej sprej

Idag fick jag ta i med hårdhandskarna mot myrorna.

Jag tycker i och för sig att myror kan vara trevligt.
I skogen. Inte på toaletten eller på matbordet.

Därför fick jag spraya ihjäl en hel myrarmé som marcherade på väggen ute på baksidan och försvann in i ett litet hål i väggen. Senare hittade jag massor av deras kompisar som krånglat sig in vid ett fönster i sovrummet och levde rövare på fönsterkanten, precis vid min säng.

Det luktar inget vidare av den där sprayen och jag har haft huvudvärk hela dagen. Fast jag är förstås inte död, som myrorna. De hade nog varit glada av att ha lite huvudvärk (spik i foten? tänk bara på franska revolutionen, då gjorde man processen kort med adelsmännen du! Dom högg huvena av dom som limpskivor bara sådär, tjopp, tjopp, tjopp!)...

Annars har vi inte gjort mycket idag, bara varit och handlat lite mat till middagen ikväll. Hittade ett intressant recept på The Pioneer Woman cooks! och var tvungen att fixa lite grejor som vi saknade. Sidan är riktigt bra, hon skriver bra och är duktig på att fotografera så det finns mycket att kika på.

Annars har jag inte mycket att komma med. Planerar att göra en ny pratblog redan imorgon och då uppvisa mina illbattiga men söta barn.

Andra bloggar om:
, , och .

8 kommentarer:

Familjen Holmström sa...

Hej Victoria,
har "smygläst" din blog ett tag och tar mig aldrig tid att ge mig till känna.
Tycker det var otroligt roligt att se dig och höra dig prata. Du var så otroligt duktig på det och såg ut att kunna slappna av.
Nu känns det som man känner dig och skulle antagligen flyga på dig och hälsa om vi träffades;-)

Såg att du också hittat hennes receptblog, vi ska äta hennes casserole i kväll. Tyckte man blev väldigt inspirerad men tyvärr känns det som om man går upp ett par kg bara av att läsa recepten.

Tänkte på dig när vi hälsade på i Stockholm och gick förbi plattan, skrattade gott när jag såg er framför mig när ni stod där och vinkade.

Vi bor själva i Sydney sedan augusti i fjol och stortrivs. Vi har inga direkta planer på att åka tillbaka till Sverige. Kände mig mera säker efter semestern så det känns mycket skönt att vara hemma här igen.

Ser fram emot att "höra" dig imorgon igen.

Mvh Anna

Sarahs sida! sa...

Halli-hallå!
Ser fram emot att se grabbarna grus!
Kramar Sarah

Fundersam Cecilia sa...

Kriget mot myrorna känns igen.Per öpte dundermedel som skulle ta bort varenda myra.Jo de var väl borta ett tag men sen kom de tillbaks med hela tjocka släkten och deesutom tog de sig friheten att bada i poolen också.Peppar peppar så har vi inte sett så många i huset men de kryllar av dom utanför.

Anne sa...

Är det nåt särskilt recept av hennes sida du kan rekommendera. Jag har igen det ständiga problemet "vad ska vi äta idag då", så tips på nåt bra recept tages tacksamt emot.

Victoria sa...

Anne: Vi prövade "Chicken Spaghetti, or The Only Casserole Marlboro Man Will Eat" och den var riktigt god, även om jag var försiktig med kryddorna eftersom killarna skulle äta den också. De gillade inte paprikan, så den hoppar jag nog över nästa gång för det var ett himla gnäll...! Jag köpte en färdiggrillad kyckling och benade ur, det gick åt lite drygt halva tror jag./Vic

Anne sa...

Tack!
Kollade in receptet nu, det låter riktigt gott. Ska nog prova, måste bara köpa sån där mushroom soup först. Resten av grejerna tror jag att jag har. Jag tar nog också grillad kyckling, låter klart enklast.
Förresten, köpte du någon bra kokbok då du var Sverige?

Anne sa...

Om du har foodnetwork (matkanalen), där gör de en massa smarrigt. Everyday Italian och Barefoot Contessa brukar jag kolla på ibland. Inte de mest hälsosammaste recepten alltid, men roligt titta och få lite idéer och inspiration...

JaCal sa...

Åh, det årliga myrkriget.. det har jag nästan förträngt. Här kommer de in i husen på höstkanten - augusti/september och sen börjar den stora myr fighten - den pågår till november/december. Just nu står det 3-1 till oss (4 år i huset) - men man måste vara steget före hela tiden. URK - hatar myror...