2007-07-31

Hemma-hos-reportage!

Jag har en längre tid försökt att få till en film som visar hur det ser ut hemma hos oss - och skändligen misslyckats varenda gång. Oftast har filmen blivit alldeles för stor, YouTube accepterar ju inte hur stora eller långa filmer som helst. Trodde att jag löst problemet när jag använde den lilla kameran, men si då blev det inget ljud, värsta stumfilmen blev resultatet.

Värdo.

Sen när Anne hade gjort en sån fin film där vi får se hur de har det hemma, allt från stora blåbär till dammsugare som väsnas, ja då var jag ju bara tvungen att få ordning på min film!

Som tur är kunde Anne coacha via mail och den här gången blev det mycket bättre!
Varsågoda och stig på!Man kan förresten undra vad/vem som bestämmer vilken bild som visas innan filman dras igång? Om jag hade fått välja hade väl diskhon varit typ den sista bilden jag hade valt... Men det är väl inget att göra åt antar jag.

Andra bloggar om:
, , och .

9 kommentarer:

Sporty Spice sa...

Åh vad kul att få hänga med hem til dig. Och lustigt att YouTube väljer så mysko startbilder. Hihi. Jag får fortfarande ingen fason på mina filmer, allt laddas upp och det ser helt ok ut men sen hittar dumma YouTube inte filmen ändå. Vetisjutton var den tar vägen. Grrrr!

Desiree sa...

Verkligen kul med dessa hemma-hos reportage. Vilket trevligt område ni bor i. Häftigt att få se aligator vattnet som ni har precis bakom huset. Coolt men lite läskigt. Vad har du andvänt för typ av utrustning för att filma? Jag blir självklart också lite sugen på att testa.

Anne-Marie sa...

Ja vad roligt med ännu ett hemma-hos reportage. Helt plötsligt känns det som om "bloggkompisarna" kommit mycket närmare. Jag kunde nästan känna luftfuktigheten som är i Florida.

Anne sa...

Härligt Vic, superroligt se ditt hemma hos reportage. Vad bra du fick ner filen.
Det här är ju bättre än bio, vem behöver gå och se på bio när man får bästa filmerna direkt så här.
Jag skrattade gott och högt åt avfallskvarnen som demontrerades, så bra. Imponerande samling igelkottar, det måste jag säga. Hur länge har du samlat?
Vad stort ni bor! Det är ju alltid fint med stillbilder, men det blir så mycket mer levande så här. Tack för att du filmade och lade ut!

JaCal sa...

Hi hi - vad kul att se! Så det är inga plank mellan husen (de kanske blåser bort när det stormar?) - här är ju alla tomter inklädda med höga plank - aldrig att man ser in till någon annans trädgård... Vet inte vad jag föredrar i trädgården.... skallerormar eller alligatorer...

Victoria sa...

Sporty Spice: Trist att YouTube bråkar med dig, får du något felmeddelande? Det vore verkligen kul att se dina filmer, fortsätt försök!
Desirée: Jag har använt min vanliga digitalkamera som jag tar alla andra foton med, det är en Canon PowerShot S3 IS.
Anne-Marie: Ja, det var faktiskt rätt fuktigt i luften när jag filmade, det hade ju regnat precis också. Tittar man noga på filmen just när jag kommer ut ser man att linsen immar lite för att temperaturskillnaden är så stor ute mot inne.
Anne: Det är ju tack vare dig som det hela gick att åstadkomma! Filmen var från början drugt en gigabyte och efter att jag komprimerat den blev den mindre än en tiondel så stor. Fantastiskt! Igelkottsamlingen har jag jobbat på länge, den allra första gjorde jag i första klass alternativt lekis. Den syns inte på bilden vad jag kan se men även om den liknar en sten med några avbrutna tandpetare istuckna (varav hälften har ramlat av) så är det den jag är mest stolt över.
Huset är rätt så stort, det är dryga 1900 square feet, det är som 175 kvadratmeter tror jag.
Jacal: Det finns allt möjligt här mellan husen, fast mest såna där höga vita metallstängsel med spjälor, ordentliga murar eller stora häckar av t ex benjaminfikus. Vi har dock ingenting, mest beroende på att tomten är så minimal att det bara skulle bli ett staket och sen inget annat...

Ida in Québec sa...

Kuuul att se din film! Vilket stort hus ni har!!

När du laddat upp din film på YouTube så kan du gå in under Edit Film och välja en av tre stillbilder som du vill ha. Annars väljer sajten en bild från halvvägs in i filmen automatiskt...

Helena sa...

Så kul att få se hur ni bor. En bra idé!

Familjen Åström sa...

Tack för titten! Jättekul att se hur ni har det!