2007-09-03

En blöt Labour weekend

Igår var vi på Rapids Water Park, en av de största vattenparkerna i vår del av Florida. Det var rätt så trevligt, tyvärr var halva Floridas befolkning där samtidigt som oss och det blev långa köer och mycket väntan, vad man än skulle göra.

Jag, som är ett riktigt får när det gäller att åka vilda åkturer, stod över det mesta, men killarna åkte allt de fick åka utom de riktigt stora åkturerna, för det var säkert 45 minuters väntetid och det hade de aldrig klarat av. Vi nöjde oss med att titta den här gången.

När vi var därinne i parken såg jag både det ena och det andra. Det är märkligt hur folk styr ut sig när de ska gå och bada. Jag menar, när jag ska bada sätter jag på mig baddräkt alternativt bikini. Jag tar av stora örhängen (går det vilt till vill jag ju inte få örsnibbarna avslitna!), tar av armband, halsband och ringar för jag vill ju ha dem kvar och inte tappa bort dem.

Här tänker visst folk helt annorlunda. Jag såg tjejer/damer/kvinnor med stora örringar, massor av armband och ringar, jag såg män med flera tjocka guldlänkar runt halsen, det var kors och Jesus och Maria och hela baletten, skyddshelgon och jag vet inte mer vad för grejer.

Och så var det det här med badkläder. Här verkar det definieras på ett annat sätt än vad i alla fall jag är van vid. BAD - KLÄDER. Killarna har som vanligt stora, långa badbrallor, med kalsonger under! Badbrallorna hänger sådär lagom ocharmigt på trekvart, så man ser boxershortsen där under. Många hade dessutom både T-shirt och keps på sig. Av de kvinnliga badarna var en tydlig trend att ha sin bikini på sig och så ett par tunna shorts och en T-shirts på sig utanpå. Den som försökt åka vattenrutschbana i vanliga kläder vet vad ett par shorts gör för hastigheten. Just det, man nästan fastnar för det är noll glid i ett par jeansshorts. Men det hindrade inte många från att ha just såna på sig.

Märkligt. Det KAN ju ha att göra med att en T-shirt ger något litet skydd för solen och är enklare att ta på sig än att kladda sig full med solkräm, men ändå...
Nåväl, bara de är nöjda och tycker de är fina så är jag nöjd.

Labourhelgen verkar vara den officiella starten på hösten här. Inte för att det märks på vädret, det är lika smällhett som vanligt och något regn har vi knappt sett på flera veckor. Men vattenparkerna här runt ikring börjar ha öppet endast på helgerna fram till någon gång i oktober för att sedan stänga helt för vintern.

Efter Labour Day bör man dessutom inte ha vita pumps, åtminstone inte enligt filmen Serial Mom, för då kan man bli mördad och det vill man ju inte. Inte för att jag har några vita pumps, men ändå...

Idag ska jag se om jag kan locka med killarna till havet. Jag vet inte om jag kommer att lyckas eftersom de inte är srskilt förtjusta i saltvattnet.

Andra bloggar om:
, , och .

3 kommentarer:

Petra H sa...

Jag har läst att det där modet med nedhasade shorts och kalsonger under är stort i Lund och Malmö i bassängerna - men det är förbjudet! De som bestämmer på de kommunala baden säger att det är extremt ohygieniskt och de har märkt att bakteriehalten har ökat i vattnet. Det är förbjudet att bada med underkläderna på under badkläderna men ungdomarna tycker ju att det är coolt...
Jag har aldrig varit på ngt vattenland och har aldrig testat vattenruschbanor - är för feg! Men jag kan tänka mig att killarna tyckte det var en superdag!

Anne sa...

Haha, vad roligt du skriver. Jag riktigt ser framför mig alla damer med en massa bling-bling runt armar och hals.
Precis som Petra H har jag också hört och läst att långa shorts är förbjudna på flera badhus i Sverige, just pga bakteriehalten.
Det där med rutschkanor är jag också för feg för...
Låter dock ni haft en mycket trevlig Labor Day helg! Kanske du fick med dig killarna till havet idag också...?

Desiree sa...

Kul helg med mycket aktiviteter verkar ni ha haft igen. Jag vet defnitivt vem jag ska fråga om jag har frågor om vattenparker i Florida. Du skulle kunna köra en liten sammanställning av alla ni besökt och dela ut olika stjärnor, getingar eller Viktorior i olika kategorier till dessa olika vattenparker. Att åka till havet låter toppen. Hoppas du lyckades få med killarna dit.

Folk kan verkligen klä sig underligt här. Roligt att läsa om dina iaktagelser av vad folk hade på sig. När vi var och gick i Smokey Mountains nu i helgen såg jag kvinnor som kom i högklackat och andra som gick i flippflopps. Känns inte riktigt som rätt kläder för att befinna sig uppe i bergen.