2007-10-11

IKEA, del 2

Ja jag vet att jag tjatar om IKEA, men jag är så otroligt exalterad över att de äntligen ska öppna här i södra Florida!

Igår var jag på IKEAs presskonferens. Jag var medbjuden som gäst av Peter Suneson, som bor i Sarasota (han och hans sambo körde bil i tre timmar enkel resa för att komma till presskonferensen!) och skriver på florida.nu. Peter jobbar till vardags på Expressen i Malmö.

Vi hann knappt in på IKEA förrän jag fann mig bli intervjuad av en journalist, med vidhängande kameraman (-Oh, a real Swede!? Isn´t that exotic!) och jag fick försöka förklara varför det görs en sån stor affär av att IKEA skulle öppna och varför folk kommer att köa utanför redan på måndag, när varuhuset inte öppnar förrän på torsdag. Jag gjorde mitt bästa men jag tror inte de kommer att använda intervjun i TV, hur exotiskt det än kan vara med en riktig svensk på IKEA i Sunrise... Jag är inte särskilt ledsen äver det, ska erkännas.

Nåväl. Vi blev bjudna på smörgåsbord...och efterrätt......och allt finns att köpa i mataffären utanför kassorna!

Jag gick där och hade ett fånigt lyckligt leende på läpparna hela tiden och blev liksom ett med IKEA, allt var så välbekant; hur det ser ut i restaurangen, själva lokalerna, möblerna, allt. Jag kände igen de allra flesta möblerna (några har ju tillkommit sen jag var på ett IKEA-varuhus sist, det måste vara dryga ett och ett halvt år sen), jag kunde uttala alla namnen (Ektorp, Ludde, Grundtal, Mumsig, Abstrakt, Rubrik, Barnslig Flodhäst...) Jag har sagt det förr och kommer säkerligen säga det igen:

Man blir aldrig så svensk som när man inte bor i Sverige.

Här är en länk till en film om IKEA som sändes igår kväll på TV (fast jag är inte med!) och ni kan se lite hur det ser ut och sådär.

Några fler bilder från IKEA finns i fotodagboken, länk till höger som vanligt!

Andra bloggar om:
, , och .

9 kommentarer:

Helén sa...

Tack för tipset, kul att se! :)
Man har väl lite svårt att förstå att det blir sån uppståndelse för något så ordinärt som IKEA... men jag förstår att du som svensk välkomnar chansen att få handla lite svenskt. Kanske framför allt det ätbara?! :)

Victoria sa...

Helén: Jo, nog är det mest det ätbara som lockar, men det är som att ha en liten bit Sverige därborta, bara en kvarts bilresa från oss... /Vic

eastcoastmom sa...

Visst är det kul med IKEA! Det var det bästa när vi flyttade från Brasilien till Tjeckien, plötsligt hade vi IKEA 20 minuter bort. Och nu har vi IKEA en dryg halvtimme norrut.

Gott knäckebröd och så har de bra musli!

Desiree sa...

Smaskigt smörgåsbord. Klart du är exalterad över IKEA det är ju alla utlandssvenskar. Visst är det härligt med IKEA. En svensk liten oas mitt i allt de amerikanska. Det bästa är ju helt klart the Swedish food corner med alla de svenska matvarorna. Sedan har ju IKEA massor med bra möbler och saker till ett mycket bra pris. Snygga möbler finns ju att hitta här men är ganska dyra.

Sporty Spice sa...

Underbart!!! I love IKEA!

Anne sa...

Jag får alltid en klump i halsen på Ikea, eller som du skrev, går omkring med ett fånigt leende. Det känns ju sååå svenskt. Svenska flaggor på borden i restaurangen t.ex. Fastän vi är i USA!
Och deras matshop... Oj, oj...
Kram!

lumumma sa...

Grattis till IKEA! Vilka MUMSIGA tallrikar. :P

Victoria sa...

Eastcoastmom: Aha! Musli! Det ska jag kolla efter när vi åker dit!
Desirée: Absolut!
Sporty Spice: Jag med.
Anne: Ja det är nästan löjligt som jag känner det inflr IKEA. Jag borde få betalt för all reklam! :o)
Lumumma: Jodu, det var otroligt gott, särskilt räkorna hade jag längtat efter, de amerikanske smakar inte alls lika gott!

SweFlo sa...

Åh vad avundsjuk jag blir! Snart är det Orlandos tur.. Och de ska öppna en i Tampa 2009! 40 minuter härifrån! Alla runt omkring mig börjar nog bli lite trötta på mitt eviga pratatnde om det stundande november-öppnandet av Orlando-IKEA... Men du förstår ju i alla fall!