2007-10-27

Orlando - rapport 4

Då har vi kommit till onsdagen, vi bestämde oss för att åka till Disney´s MGM Studios. Här finns inga Express-Pass som på Universal, utan här kan man ta biljetter som berättigar till att man får komma tillbaka senare (oftast typ om en och en halv till två timmar senare) och får då gå i en särskild kö som är kortare. Man kan dock inte ta hur många såna biljetter som helst, och man får ju planera på ett annat sätt än på Universal.

På MGM har de två stora shower, dels är det Indiana Jones:


Ni som kan er Indiana Jones vet att här kommer strax den tyske teknikern trilla in i propellern.

Den allra största showen är en med stunttrick med bilar:Båda dessa shower är väldigt populära så man måste vara där i god tid för att få bra platser, MINST en halvtimme innan, helst 45 minuter eller mer!

På kvällen åkte vi ner till Downtown Disney, för vi hade biljetter till Cirque du Soleil´s La Nouba. Man fick självklart inte fotografera under föreställningen, men här är killarna precis innan det börjar:Föreställningen var precis så fantastisk och underbar som jag hade hoppats, så om du åker till Orlando så tycker jag absolut att du ska gå och se den! Det är väl värt pengarna.

Efteråt gynnade vi Bruce Willis och åt middag på Planet Hollywood, som ligger precis vid Pleasure Island med sina barer och nattklubbar. Här är min mat:Torsdagen blev en "mellandag", då vi tog det lite lugnt, vi var bland annat och spelade bangolf på ett ställe där det såg ut så här:Det var alldeles mörkt och så var det målat överallt med självlysande färger. Rätt cool! På kvällen gick vi på en show med middag igen, den här gången var det Medieval Times, en show med riddare och tornerspel. Killarna tyckte nog det var lite trist till den riktiga kampen kom igång, men då slogs riddarna så det slog gnistor om svärden! Här är en (tyvärr rätt så mörk) bild på den riddare som visade sig bli vinnaren av hela tornerspelen och dessutom prinsessans hand...På fredagen var det dags att åka hem, vi tog en tur nere i Downtown Disney på förmiddagen och såg bland annat en stor legodrake:Sen gick vi till Disney Quest, som är ett ställe med spel av alla slag på fem våningar. Det finns alla slags arkadspel som man kan tänka sig, olika simulatorer och även virtual realityspel, som faktiskt var rätt OK. Ett tips här är dels komma ihåg att de öppnar halv tolv (vi var där till tio och fick gå och väääänta) och dels att välja en dag när det är fint väder. Om det är regnigt kommer det vara smockfullt med folk och det är inte kul att stå och vänta timmavis på ett spel som tar fem minuter! Inträdet är rätt dyrt, knappt 40 dollar per skalle om jag minns rätt, men sen kostar å andra sidan inget av spelen något (åtminstone inget som vi gjorde).

Vi kämpade på till klockan var halv fyra, sen satte vi oss i bilen och körde hela vägen hem till Weston.

Borta bra, men hemma bäst!

Andra bloggar om:
, , , och .

4 kommentarer:

Fia funderar sa...

Hej! Jag har lagt till din blogg på min blogglista, hoppas att det är ok.

Louise sa...

Enormt vilken välknökad semester ni fick er, men kan tänka mig att grabbarna hade det kul (trots allt väntande)! Vad säger du förresten; hur gammal tycker du att barnen ska vara innan man drar iväg till Orlando?

Victoria sa...

Fia: Det är klart, vad roligt!!:o)
Louise: Svårt att säga, allt beror ju på hur barnen är, men personligen tycker jag att den åldern som killarna är i nu är rätt OK (dvs 7-8 år), de kan åka vissa grejer själva och vi föräldrar behöver inte åka varenda grej tillsammans med dem. De orkar också gå och stå ganska länge utan att det blir för mycket gnäll.

Desiree sa...

Ni verkar ha haft det hur underbart som helst och riktigt mycket har ni också hunnit med. Jättekul att läsa om allt och se dina många fina bilder.