2007-11-16

Grrrrr!

Vi är hundvakter sedan ett par dagar. M och M är och besöker bekanta och kunde inte ta med sig lilla Asta. Hon är så fin och duktig och det kommer bli sorgligt och tomt när hon åker hem på söndag.

Nåväl.

Vi var ute och tog en liten promenad nyss och då fick jag ännu en gång bevis på att vissa människor inte är lämpade att äga en hund. Vi gick på trottoaren i godan ro, då det plötligt dyker upp en hund, ganska stor, av okänd ras. Den viftar på svansen så jag tror inte att den är aggresiv, men den skäller högt. Den hoppar och skuttar runt oss och vill nog leka med Asta, men hon är inte road och inte jag heller. Ingen ägare syns till och hunden lämnar oss inte ifred. Han springer runt, rusar fram och tillbaka över vägen intill oss och håller flera gånger på att bli överkörd. Han kommer jättenära mig, jag är rädd att han ska bitas, man vet ju inte vad en främmande hund tar sig för. Han kanske tror att jag har godis i handen och försöker ta det, vad vet jag??

Jag tycker att hundar är OK. Små hundar, snälla hundar, hundar på lagom avstånd. tysta hundar i koppel. Hundar som jag känner och med matte och/eller husse i närheten. Finn fem fel med den här bilden...

Efter en för mig alldeles för lång stund dyker en tjej upp och ropar på hunden, som inte lystrar ett enda dugg. När hon äntligen kommer fram till oss (gör dig ingen brådska för vår skull, jag är bara livrädd här) så ler hon ursäktande och säger: "-Sorry! He doesn´t bite."

Nähä!?

Tjejen försöker få tag i hunden men han bara springer undan. Hon börjar gå hemåt och verkar hoppas att han ska följa efter, vilket inte funkar. Hunden springer på andra sidan vägen, bort från oss tack och lov, och skäller och hoppar mot allt och alla han ser. Vi står kvar, jag med hjärtat bultande av rädsla och jag tänker att det där kan aldrig gå väl.

Hur kan man låta en sådan hund springa lös? Har man inte bättre pli på sin hund ska den alltid hållas kopplad anser jag.

Jag vill inte se honom ligga överkörd vid trottoarkanten för att ägarna inte haft bättre koll på honom. Märk väl att jag inte tycker att det här är hundens fel - det är ägarna som inte tar sitt ansvar och det går ut över hunden.

Andra bloggar om:
, och .

5 kommentarer:

leopardia sa...

gaaaah! man blir så trött på folk som inte har sina hundar i koppel... särskilt med tanke på att det finns hundrädda och att hunden kan, som du skriver, bli skadad själv...

Dosiss sa...

Jag börjar bli van över att se lösspringande hundar. I början trodde jag att de var övergivna och ville ta dom med mig hem. Min man hade fullt sjâ att övertyga mig om motsatsen. I vissa lugna bostadsomrâden sâ kan man se hundar som är ute och rastar sig själva. Annars sâ kan jag hâlla med om att möta en okopplad hund är obehagligt.

Fundersam Cecilia sa...

Tycker det är tråkigt att folk inte kan hålla sina hundar i koppel.Det finns ju faktiskt folk som är rädda för hundar och även om de nu skulle vara världens snällaste så vet man ju aldrig vad som kan hända.Jag kan tycka att det är okej med lösa hundar om de är pytte små och om ägarna har EXTREM pli på dom,men är de som i det fallet du skrev om så är det skrämmande.

Saltistjejen sa...

Fy vad tråkigt! Jag tycker det är så himla trist när hundägare inte alls kan ta hand om sina hundar. Och jag hatar verkligen när hundägare inte har sina hundar kopplade. Det är respektlöst mot både andra personer ute samt mot hunden. Precis som du säger så kan ju hunden bli överkörd om den springer lös. Och det finns faktiskt personer som är otroligt rädda för hundar så jag tycker det är väldigt konstigt att man inte håller ordning på sin hund!

Fia sa...

Som hundägare har man många saker som man ska hålla i huvudet. Att ha sin älskling kopplad är bara en. Att se till att hunden inte hälsar på folk utan att de klart visat att de VILL bli hälsade på är en annan. Bara för att JAG älskr mina hundar och inte bryr mig om ifall de hoppar upp på mig och ger mig en "hundkram" betyder ju inte det att alla vill ha det på det viset.
Jag förstår om du blev både arg och rädd. Ta med en vattenpistol nästa gån du går ut och skjut på oönskade hundar med den direkt. De inser då ganska omgående att du ITNE vill leka med dig.