2007-11-23

Thanksgiving

Nu är Thanksgiving över och det hela har gått över förväntan. Förra året brydde vi oss inte ett dugg, men eftersom vi i år har besök från Sverige bestämde vi oss för att försöka oss på att laga till "riktig" Thanksgiving-mat.

Sagt och gjort. Det här är vad vi åstadkom:

Kalkonen.

Stuffing.


Potatismos.

Böngratäng (green bean casserole)Tranbärssylt (cranberries)

Min tallrik:


Till efterrätt hade vi
chokladcheesecake

och en liten, liten
pumpapaj med coolwhip (ett slags grädde).

Phu.

Andra bloggar om:
, och .

8 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Det såg ganska likt ut vår Thanksgiving middag! :-) Gott!!!
Fast vi hade inte någon "böncasserole", däremot brysselkål med lök och även rödkål. Och efterrätten blev två pajer. En äppel och en pekan. Mmmmm! Man åt så att magen kändes som en uppblåst spärrballong...Men konstigt nog blev man hungrig idag också. ;-)

Dosiss sa...

green bean casserole kommer jag ihâg frân min au-pairtid i florida. Vad jag kommer ihâg sâ innehöll den champinjonsoppa pâ burk,haricot verts och torkad lök. Kan det stämma? Ser mäktigt och smarrigt ut iaf :).

lumumma sa...

Wow, så många goda grejer. Kul att fixa en äkta amerikansk Thanksgiving. Är det ngn skillnad på potatismos-receptet från svenskt potmos? Och vad har man i en stuffing? Intressant tycker jag! :)

aurorabuddha sa...

Vi har atit kalkon i flera dagar nu, det blir mycket leftovers! Vi har fatt nog, sa nu far hundarna resten, ha ha!

Annika sa...

Jamen du lyckades ju riktigt BRA!!! Ser jättegott ut alltihopa!!
stuffingen är nästan godast av alltihopa. Vi hade inget mos, däremot sweet potatoe pie med marshmallows, urgott, urgott!!! Perfekt smakbrytning mot kalkonen...MUMS!!

Desiree sa...

Det såg smarrigt ut. Wow en riktig thanksgivning middag. Hoppas ni fick det jättetrevligt och att besöket tyckte det var gott. Håller med Annika, jag tycker också att stuffingen är det som är godast av allt.

Lullun sa...

Bra jobbat! Såg smaskigt ut, med en gullig liten pumpapaj också. Hoppas besöket blev nöjda! :-)

Victoria sa...

Saltistjejen: Spärrballong var ordet.... Phu!
Dosiss: Jepp, haricot verts, champinjonsoppa, rostad lök och mjölk. Rör ihop, in i ugnen och sen är det klart! Riktigt gott.
Lumumma: Det här var inget potatismos för dig, det var mycket smör och ett helt paket cream cheese i... Men vanligt potatismos är lika bra det, så det ska jag göra i fortsättningen. I vår stuffing var det nästan en hel baguette skuren i bitar, italiensk korv, champinjoner, lök och vitlök, kronärtskockshjärtan och parmesanost. Jag var väldigt skeptisk till en början men det var faktiskt ganska gott. Lite petade vi in i kalkonen och resten fixade vi i ugnen i en form bredvid. Vill du ha receptet så kan jag skicka det.
Aurorabuddha: Vi åt våra sista rester idag, sen gick resten i soporna! ;o)
Annika: Sötpotatis har vi inte vågat oss på ännu, men det kommer, det kommer...
Desiree: Jag hade faktiskt kunnat vara utan kalkonen och bara äta resten... Nästa år tror jag vi kör på kycklig istället.
Lullun: Ja, vi var alla nöjda och bestämde oss för att ta en större pumpapaj nästa gång! :o)