2007-12-01

Förberedd

OK.
Nu har jag förberett mig så gott det går.
Lucialinne tvättat och strykt, likaså pepparkaksgubbedräkterna.
Alla de små tärnljusen är laddade med färska batterier och kollade att de funkar.
Trianglarna ligger i en påse bredvid.
Lill är drillad med sin vers:
"När tredje ljuset brinner,
vi julklappar syr
och vi bakar kakor
och har ett fasligt styr"
och vi kommer fortsätta med det till en sekund före han ska läsa den.
Jag ska skriva upp på en liten fusklapp så jag kommer ihåg i vilken ordning alla sångerna ska sjungas idag och när verserna ska läsas.
Fick igår veta att jag slipper gå själv i spetsen på luciatåget, M ska också gå där och klämma i för kung och fosterland med "Natten går tunga fjät", en stor lättnad.
Jag bakade lite kakor igår också att ta med mig till försäljningen, hade inte tänkt det först men så blev det som det blev. Kom på att jag inte ringt och meddelat att jag bakat och det har jag fått dåligt samvete för (fast jag tror knappt att mina små påsar kommer göra särskilt mycket varken till eller från så det är säkert inga problem. Det hade väl varit värre om jag sagt ifrån att jag skulle baka och sen inte gjorde det?) Det blev havreflarn och svenska pinnar (jodå, svenska pinnar. Jag tog gult och blått socker på, det blev... intressant...)
Min Svenska Skolan-tröja är tvättad och struken, bara att ta på sig och gå omkring som en vandrande reklampelare på julfesten.

Vad är kvar..? Jo, jag ska mäta upp en bit glitter att ha i håret och ta med en tändare så jag kan tända ljuset tillde barn som ska läsa vers. Bäst att ta med ett ljus till det också, utifall att...

Sen är resten upp till de små barnen och jag är övertygad om att de kommer klara det hela galant. Det är bara jag som stressar upp mig alldeles i onödan. Det hela komer säkert att bli roligt!

Men jag kommer vara glad när den här dagen är över ikväll.

Andra bloggar om:
, och .

2 kommentarer:

Matildas fikarum sa...

Det kommer att gå jättebra! Men det är ju väldigt mycket ni föräldrar verkar vara förväntade att fixa och pyssla med. Och var försiktig med hur mycket tid du lägger på svensk-klubben. Är man alldeles för snäll så får man ställa upp på allt stup i kvarten.

aurorabuddha sa...

Kara nan! Klarar du allt det dar, da *ar* du stresstalig! Du tar val bilder nu oxa? ;o)

Jag ar fortfarande helt utmattad efter min intervju i torsdags... Jag tror att ett Luciatag skulle knock me over. :o/