2007-12-04

Tips på god mat

Tjohej hemma i stugorna.
Idag tänkte jag slå världen med häpnad och komma med ett tips på en jättesmarrig rätt att laga till middag imorgon. Jag är inte människa till att komma ihåg var jag hittade det, så om du känner igen det och vet vart jag har snott det, hör gärna av dig.

Hursomhelst, här kommer det:

Halstrad lax med mangocurrysås

Ingredienser
4 portionsbitar laxfilé, skinnfri (ca 140 g per bit)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl crème fraiche, gärna lätt
1 mogen stor mango
1-2 msk thailändsk röd currypasta
1 msk flytande honung

Tillbehör:
ris
ruccolasallad
strimlad purjo

En exotisk laxrätt är trevligt att servera på fredagskvällen.
Såsen går snabbt att göra under tiden laxen halstras.

Gör så här:
1. Halstra laxbitarna i en stekpanna med beläggning, ca 2-3 minuter på varje sida eller tills laxen är genomstekt. Salta och peppra.
2. Häll crème fraiche i en kastrull. Skär mangon i cm-stora kuber eller skivor, spara lite till garnering, och lägg dem i crème fraichen.
Hetta upp och tillsätt currypasta och honung. Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar.
3. Servera med ris och rucolasallad och garnera med lite strimlad purjo och sparad mango.

.......................
Vi gillar inte ruccola, så vi hade gammal vanlig hederlig isberg och det blev bra det med. Dessutom är det typ tusen procent fett i den creme fraichen som vi har hittat här, så vi använde grekisk yoghurt istället, med tio procent fett.

Andra bloggar om:
, och .

4 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å det lät supergott! Nu blev jag hungrig...

En brasse-mammas tankar sa...

Gå in på brazilianlinda.blogspot.com, hon skriver de mest underbara recept mm :)Jag läser varje dag och provar de mesta, allt är gott!

Anne sa...

Mmmm, lät jättegott. Det där kommer jag nog testa för det lät som nåt jag skulle tycka om. Precis som du gjorde kommer jag ersätta creme fraichen med grekisk yoghurt, för som du så träffsäkert säger består ju creme fraichen här av tonvis med fett.
Ruccola som är så gott! Ska dock komma ihåg inte bjuda dig på det, ifall det blir aktuellt nån gång...

Tina sa...

Mums detta lät jättegott!.. btw trevlig sida du har.