2008-02-25

Ovanligt

Tänkte på en sak häromdagen.
När vi flyttade hit, så tyckte vi att det dels var väldigt varmt (duh?) och så tyckte vi att det regnade väldigt mycket, en skur på natten och en rejäl på eftermiddagen/kvällen och ibland en däremellan. Nu i efterhand har vi fått höra att det regnade ovanligt lite! Det har också varit ovanligt torrt den här vintern, jag har ju förut berättat att vi endast får vattna trädgården en gång i veckan.

Jag har också hört någonstans att sjön vi får vårt dricksvatten ifrån, Lake Okeechobee, är tio fot under den normala vattennivån och att det skulle behöva regna oavbrutet i ett helt år för att få upp nivån till normalt igen. Jag vet inte om det är sant, men torrt är det i vilket fall som helst.

Vi har också fått höra att det varit en ovanligt varm vinter och nu en ovanligt varm vår. Just nu är det 28,5 grad Celcius i skuggan på vår baksida! Phu.

Vad är det frågan om? Är det någon som försöker antingen impa på oss eller skrämma oss härifrån?

För övrigt såg jag just en alligator i vattnet på baksidan, mitt på dan!
Det är också ovanligt.PS. Det finns förresten några nya foton i bilddagboken!

Andra bloggar om:
, och .

6 kommentarer:

Ing sa...

Vänta här nu, vad menar du med "baksidan", menar du baksidan på huset??? Menar du att du har en krokodil simmandes bakom ditt hus? Mamma mia, vill du inte bara packa väskorna och flytta till, ja inte vet jag, inåt landet kanske. Bort från krokodilerna!

Victoria sa...

Ing: Jodå, jag menar baksidan på vårt hus. Vi har ungefär 6-7 meter ner till vattnet och där kommer det gators lite titt som tätt. Men de är mer rädda för oss än vi är rädda för dem! :o)

Desiree sa...

Tycker att dina alligatorer är så coola! Ja här sägs det också att det regnat ovanligt lite och att det är svår torka. Jag tror att det är hela södern som lider av denna torka. Men det verkar finnas lite hopp för jag tycker nog att det regnat mer hittills i år än vad det gjorde förra året.

Lullun sa...

Verkar som om det är ett litet galet väderår på många håll runt om på klotet. Just vi har möjligtvis lite kallare än vanligt, och vi brukar alltid få någon veckas töväder mitt i vintern, vilket inte har infunnit sig ännu (och vilket vi inte direkt sörjer, eftersom det bara blir slask). Men några alligatorer har vi dock inte sett på ett tag! *ghaa* :-)

aurorabuddha sa...

Awesome picture.

Vi har varmt har i Texas ocksa just nu. Val over 30 svenska grader idag.

Nar jag forst flyttade hit tyckte jag att vi hade haftiga ovader *hela tiden*. Nu tycker jag att vi aldrig har vader. Jag vet inte om jag har vant mig, eller om det faktiskt ar skillnad?

Malin sa...

Vare sig sonen eller jag har haft "jackor" på oss de senaste vintrarna. Nu bor jag ju norröver men det brukade vara så kallt att man tog fram jackan förr. Det blir varmare men det blir det ju över hela världen. Sedan vad orsaken är till det vet nog bara högre makter- vilka de nu må vara. Alligator, gu va häftigt att du har så fina bilder på dem. Jag har bott här i över 10 år nu, vi har vatten bakom huset man jag har aldrig sett dem i det murkna vattnet. Vi har desto fler grodor, som tydligen låter som en alligator har det sagts. Det låter som en galen älg i trädgården, trodde det var alligator, men det sägs vara en liten groda som kan låta som en hel älg:)