2008-03-21

Show and Tell - IKEA

Ooooh, äntligen ett tema som jag inte måste vränga ut och in på mig själv för att hitta på vad jag ska fota! Tog en tur till IKEA Sunrise igår förmiddag, enkom för att fota. Jag kommer ihåg vad ni andra sa om att ha fotat inne i era mataffärer och just så kände jag igår. Det var nästan pinsamt att stå där med kameran! Jag försökte smyga runt och kolla var jag kunde stå så att jag inte syntes innan jag halade fram kameran... Det kan tilläggas att jag naturligtvis besökte mathörnan och det hängde med en och annan Daimpåse och chokladkaka hem... Hrm.

Eftersom Desiree var så gullig och talade om för mig hur man bar sig åt för att få till de fina collagen hon har på sin hemsida, så blir det ett sånt idag! Såg att Desiree redan lagt upp sitt fina collage och insåg att mitt är nästan likadant! Hi hi! Men det bevisar väl bara att vi båda gillar IKEA jättemycket och vi i mångt och mycket gillar samma saker...!Överst till vänster: Det finns massor av självbetjäningskassor här, man skannar sina grejor själv och gör ALLT jobbet åt dem! De behöver bara håva in stålarna.

Överst i mitten: Här är vår mathörna. Inte stor, och ganska trång att röra sig i. Han som är chef har börjat lära sig att det finns många svenskar här och att han måste ta hem mycket mat. I början tog allt slut hela tiden!

Överst till höger: Förklaring överflödig. Köttbullar såklart!

Mitten till vänster: Pastaälgar till salu!

Mitten: Pallar med smarriga kakor, men inga följde med mig hem den här gången.

Mitten till höger: Här ser ni ingången till IKEA, det är amerikanska flaggan, svenska flaggan och Floridas egna flagga.

Nederst till vänster: Här har vi precis kommit in, rulltrappan är lite snett till höger och ännu mer till höger ligger Småland, där man lämnar in sina barn.

Nederst i mitten: Gula påsar.

Nederst till vänster: Färgglada påslakan, tyvärr i helt fel storlekar till mina svenska täcken. Surt.


Alltså, jag ÄLSKAR IKEA! Jag förlåter dem nästan vad som helst, från saknade skruvar till fellevererade soffor. Fast mest älskar jag restaurangen och mathörnan. Faktiskt.

Andra bloggar om:
, , och .

10 kommentarer:

Annika sa...

Visst är det lustigt att se hur rörande lika vi alla skriver idag :-))))
Vi bara LÖÖÖV IKEA so darn much!
Vi borde få lite ersättning för vår översvallande reklam, haha!
Jättefint collage, och det liknar Desirees. hihi. Men det är svårt att undvika likheter på detta tema.
Är det också Picasa som du kör med. Jag har ännu inte fått ändan ur att ladda ner det programmet.
Jättefint är det iallafall!
Yay, IKEA, känner för att åka dit nu!!!

Simone sa...

Kul, nu har jag surfat runt bland IKEA tolkare och det är maten man pratar om!! (nästan bara) Vilken tur jag bor kvar i sverige så jag sipper det!!

Saltistjejen sa...

Haha! ja det är helt otroligt vad Ikea gör för oss utomlandssvenskar! :-)
Jättefint collage också!
Och självklrt blev det lite choklad med hem! Det hade jag itne heller kunnat motstå. Jag ahde antagligen dessutom köpt på mig en massa mer sakr...

Petra H sa...

Ha ha, jag älskar också IKEA!! Och ja visst är det mathörnan och restaurangen som nästan är höjdpunkten - botar lite eventuell hemlängtan...
Vet du vad, för många herrans år sedan tog jag ett foto på IKEA i Malmö och blev tillsagd att det var FÖRBJUDET!! Jag blev nästan behandlad som en industrispion... Vet inte om det är annorlunda nu men var försiktig! Men ditt collage blev jättefint!
GLAD PÅSK!

Anne sa...

Åh, vad jag älskar de här ikeainläggen. Det är roligt se Ikea genom nån annans glasögon och märka att man uppskattar och ser på det på nästan samma sätt.
apropå collage, jag lyckas få till 4 bilds collage genom picasa. Men inte så många bilder som du, så vill jag också kunna göra ju.
Inte roligt ha kameran med sig i affären, man vill ju inte de ska tro man är en industrispion )som Petra H skrev)...

Anne sa...

Förresten, måste berätta. Du gjorde ju reklam för de där tuberna med kryddor i och sa det var gott. Jag har sett och noterat sådana tuber i mataffären ända sen vi flyttade men tänkt att nä, det där kan bara inte vara gott... Men så skrev du om det och jag tänkte att jag måste väl pröva då ;) De hade specialpris på tuberna så jag tog två och döm om min förvåning att det var faktiskt riktigt gott!!! Smakade "äkta" och var inte alls dum. Så där ser man... Jag får tacka dig Victoria för att du fick mig våga köpa och testa :)

Victoria sa...

Annika: Jepp, man kanske skulle fråga om de kan sponsra bloggen eller nåt? :o) Jag använder Picasa, jättelätt!

Simone: Ja, bland oss som bor utomlands är det ofta maten man saknar mest. IKEA är vår räddning.

Saltis: Jo, det följde faktiskt med ett par burkar med fiskbullar också, och så hittade vi ansjovis, så vi kan göra en Jansson ikväll!

Petra: Oj då, var det förbjudet att fota!? Tur att jag smög som värsta spionen (!) då! :o)

Anne: Man måste ha alla bilder man vill ha i collaget i samma mapp och markera den mappen, sen gör Picasa collaget av alla bilder som finns där. Viktigt att komma ihåg är antalet bilder, jag hade tio bilder, då fick jag ett collage med tolv bilder varav två var dubletter.

Vad bra förresten att du testade kryddorna, alltid roligt att prova något nytt!

Desiree sa...

Jättefint collage. Det gör ju inget om vi valt samma motiv för en del av bilderna. Du hade ju flera andra fina bilder också som jag inte hade fått med. Ja IKEA är verkligen big love!

Camilla sa...

Har ni annorlunda mått på påslakan där borta ?? Vad har ni för storlek då ?

Victoria sa...

Desiree: Vi kompletterar varandra!! ;o)

Camilla: Det är inte alls samma storlekar här, vare sig på sängar, täcken eller kuddar. Jag har inte forskat närmare i exakta madrass-storlekar, men det finns twin, full, queen och king (där twin är den smalaste och king den bredaste) och det är mycket vanligare med ett stort täcke istället för två mindre som vi svenskar är vana vid i en dubbelsäng. Det är detsamma med täcken och kuddar.