2008-04-25

Fredagstema - Favorittidningar

Nu har vi kommit till Annikas sista vecka som Fredagstemachef, nästa månad är det Desiree som bestämmer vilka teman som gäller. Kul!

Den här veckans tema var Favorittidningar. När jag var liten läste jag en hel del Bamse, Pellefant och senare Kalle Anka. När jag blev lite äldre var det Spindelmannen som gällde, gjorde tappra försök med Fantomen, men jag gillade aldrig att det var i svart-vitt, så jag gav upp efter ett tag.

Ännu lite senare köpte jag Knasen, SerieParaden och en och annan Bizzaro (nog hette den så?!) slank med också. Jag kommer ihåg när vi skulle flytta till UK, då kånkade jag in två stora papperskassar med Knasen och SerieParaden till våra överförtjusta grannbarn.

Numera läser jag mest böcker, men som andra utlandssvenskar redan vittnat om, är svenska tidningar hårdvaluta. Ibland när vi träffas några stycken, har vi med svenska tidningar som vi byter med varandra. Detta medför att det blir så att jag förvånar mig själv med att sitta och bläddra i typ Svensk Damtidning, som jag inte skulle tagit i ens med tång i Sverige, men nu finner märkligt inressant.
Andra tidningar som man kan komma över på detta sätt är Leva!, M Magasin, MåBra och så en hel del föräldratidningar förstås, Föräldrar och Barn (heter den så?) till exempel.

Jag prenumererar inte på särskilt många amerikanska tidningar, trots att det med svenska mått mätt är otroligt billigt med tidningar här.
Jag fick ett erbjudande i samband med att jag köpte böcker på webben, jag tror det var en helårsprenumeration för två-tre dollar, helt otroligt!
Man kunde välja mellan massor av olika tidningar och man kunde ta hur få eller många man ville. Jag valde endast Time Magazine och National Geographis Traveller, det är rätt trevliga blaskor även om Time tjatar lite väl mycket om valet som jag inte är ett dugg intresserad av. Om jag hade varit berättigad till att rösta hade det förmodligen varit en annan femma, men nu är jag ju inte det så....

Jag prenumererar också på BeadStyle, en tidning för oss som gillar att pyssla med pärlor. Jo, och så får jag hem Food and Family, en tidning med recept från Kraft Foods, faktiskt en hel del bra recept!

Jag tog en bild på de tidningar som låg här hemma och drällde just nu:


Vi fick ett erbjudande via PTA på killarnas skola, så genom detta har jag just beställt en prenumeration på tidningen Self, vet inte riktigt vad det är för tidning, men jag såg den som hastigast på Publix häromdagen och den såg helt OK ut. Jag köper "O Magazine" emellanåt, där är det otroligt mycket att läsa för nästan inga pengar alls.

Andra bloggar om:
, , , och .

5 kommentarer:

Petra H sa...

Visst är det konstigt att ingen köper skvallertidningar som Svensk Damtidning (inte att förväxlas med Damernas Värld som en svensk killkompis gjorde när jag beställt en DV från Sverige till Bryssel, ha ha) men ändå älskar vi att läsa dem när man får tag på något ex! Och vem är det som köper dem från början?? (Jag vet att det är mormors grannes ex som jag läser när jag kommer hem..)
Jag har inte läst O men den ser intressant ut... och hellre Oprah än Martha S!!
Trevlig helg!!

Desiree sa...

Nu för jag vidare staffetpinnen till dig angående teman för Show and Tell. Du får uppdraget att för juni bestämma ämnen om du har lust. Roligt att läsa om dina favvis tidningar. Ha en bra helg Vic.

Anne sa...

Haha, ja det är ju så att plötsligt sitter man djupt försjunkgen i en Svensk Damtidning och tycker det är det bästa som finns.
O Magazine är faktiskt riktigt bra, den borde jag själv tagit med. Jag köper den ibland. Jag gillar också tematidningar, typ de som kommer ut i samband med t.ex. halloween, jul osv.
Klart pysseldrottningen ska ha en pysseltidningen. Visst är det helt otroligt vad mycket tidningar det finns här i USA för olika hobbies.

Lullun sa...

Låter ju som om vår "tidningahistoria" liknar varandra en del. Men visst är det helt otroligt vad billigt det är med tidningar i USA. Då hade jag deffinitivt köpt många fler än vad jag gör idag! :-)

Josse sa...

Vad kul att kunna köpa O-magazine! Den finns väl inte att köpa i Sverige vad jag vet? När jag var liten var det bara Starlet som gällde. Jag var en riktig Starlet-tjej. Nu prenumererar jag bara på Fitness. Den låter skräckinjagande, men är otroligt bra och ... lärorik? Kram!