2008-04-04

Fredagstema - vårblommor

Det här är ett helt hopplöst tema för mig. Här i Florida ser man inte röken av den endaste lilla vårblomma, hur mycket jag än letar.

Om jag hade haft min vanliga dator hade jag kunnat skaka fram lite gamla bilder på både det ena och det andra, men nu har jag inte ens den lyxen.

Killarna och jag tog en liten sväng i förmiddags och fotade de blommor jag kunde hitta, så med det får vi väl hålla till godo.


Det här är ett fint träd i en trädgård nära oss. Det har nästan inga blad, bara massor av gula blommor. De börjar falla av nu och färgar gräsmattan och den intilliggande trottoaren alldeles gul.


De här blekblå blommorna växer på många buskar i vårt område. De finns också i lila och vitt.


Bougainvillean blommar hela året runt här, men den är så fin att jag ville ha med den också.Den här blomman kan jag för mitt liv inte komma ihåg vad den heter, och inte är den en vårblomma heller, men den var så väldigt fin att jag absolut ville ha med den.

Andra bloggar om:
, , och .

5 kommentarer:

Mama sa...

Vilka fina blommor!! Vi har inte nån speciell vår i Maryland heller, det känns som att det går från svinkall vinter till stekhet sommar på ett par veckor.

Saltistjejen sa...

Å vad vackra blommor!
Tror den sista är en hibiskus?? Det ser ut som en ialalfall. Det är en av mina favoritblommor och finns i flera olika färger!

Marianne sa...

Den sista blomman ÄR en hibiskus. Jag vet inte med den här orange, men de röda blommorna blir jättegott te fullt av c-vitamin. Gott med honung, för det är lite syrligt.

Petra H sa...

Japp, den sista blommar är en hibiskus (så stolt att jag kan några blomnamn!). Jag visade också en bougainvillea, visst är de vackra, färgen är alltid så intensiv.
När jag först såg den gula bilden så trodde jag att det var påskliljor!

Desiree sa...

Jag tycker att du har fått ihop många fina blommor. Det behöver ju inte vara äkta vårblommor om man som du bor i ett tropiskt klimat. Den sista är en hibiskus precis som marianne och Petra säger.