2008-04-24

Själv är bäste dräng

Har du alltid undrat hur ett moderkort ser ut?
Då är det din lyckodag idag!


Vi skruvade isär datorskrället, plockade ut det gamla moderkortet och satte i ett nytt. Simsalabim! Datorn funkar och vi har sparat massa dollars på att göra det själva istället för att lämna in datorn till Geek Squad. De ville ha trehundra dollar för ett nytt moderkort och lika mycket för att sätta in det. Vi köpte ett kort på webben för 180 dollar!

Fotar man nära ser det ut som en liten stad:


Det finns förresten lite nya foton i fotodagboken att kika på!

Andra bloggar om:
, , , och .

5 kommentarer:

Desiree sa...

Inte illa att vara lite händig ibland. Det spar pengar och brukar bli bättre. Skönt att det gick att fixa relativt smidigt på egen hand. De där pengarna kan du nu använda till något annat fint istället.

Anonym sa...

När jag först tittade på bild nr 1 (lite slarvigt) trodde jag faktiskt det var ett panorama över stadsbebyggelse, plåtat från ovan!

Annika sa...

BRA gjort!!
Du vet, jag litar inte alls på Geek Squad. Han, geeken, dödförklarade ju mitt motherboard för lite sen. Men det är i helt perfekt skick och det har jag fått bekräftat sen Peters IT kille tittade på det igår.
Jag tycker ni var skitduktiga som fixade det hela själva. OCH JA!! Vilken liten stad man har under tangentbordet...
Jag hade en massa matrester också till IT killens förfäran, hehe!!

Victoria sa...

Desiree: Ja, och det var faktiskt inte särskilt svårt! Om jag hade varit tvungen så hade jag kunna fixa det själv, det är jag säker på.

Annieverse: Det ser verkligen ut som en liten stad, bägge killarna sa oberoende av varandra att det såg ut så när de gick förbi det gamla moderkortet där det fick ligga och skämmas på en stol...

Annika: Hmmm, matrester hade inte vi, men väl gott om damm. Huuu, vad det yrde när vi skulle lossa alla sladdar och kablar. Tur man inte är dammallergiker, då hade jag nog dött! :o)

Marianne sa...

Det där hade vi aldrig klarat, min tekniske man och jag. Duktigt!

Och det ser verkligen ut som en liten stad! Det finns någon shejk som ska bygga sig en ny stad i Förenade Arabemiraten någonstans, han kanske kunde ta den idén!

Jag har haft katthår i min dator ...