2008-05-13

EFIT och maränger

Igår var det EFIT och jag glömde bort det som vanligt. Att det ska vara så svårt att komma ihåg!?

Nåväl. Jag gör det idag istället och det går faktiskt bra det också. Sådeså.
Bilderna kommer under morgondagen på EFIT-sidan för den som vill se vad jag har haft för mig idag.

Ikväll ska vi ha möte med Svenska Skolan och i ett svagt ögonblick anmälde jag mig som frivillig till att baka.
Eftersom mina daimmaränger har varit sådan makalös succé tidigare var de den givna lösningen. Vad jag inte visste var att man såg botten i sockerpåsen och att jag var tvungen att göra dubbel sats maränger eftersom vi blir ett tjugotal på mötet. Det fanns alltså ingen felmarginal. Ekvationen lite socker och många maränger blir fel, fel, fel....

Men tror ni inte att lite äggula slinker med ner!?! Jodå minsann det är klart att det gjorde. Men jag är envis som en röd gris och vägrar slänga alla de ägg och det dyrbara socker som redan ligger i bunken så jag fiskar bestämt upp det som går att se av det gula och fortsätter som om inget hade hänt.

Det tog ganska lång tid att få till den rätta konsistensen, men Lång och jag hjälptes åt att hålla i elvispen så det ordnade sig utan armskador...
Nu väntar vi bara med spänning på resultatet. Om det pannkaka av alltihop får jag väl åka via Publix och köpa något att bjuda på istället.

Deb här veckan är vi förresten hundvakter. M&M är uppe i Connecticut så lilla fina Asta är hos oss ända till på lördag. Vi bara sitter i soffan och gosar, hon och jag. Det känns mysigt i själen att klappa på en liten varm, pälsig kropp.

Andra bloggar om:
, , , och .

7 kommentarer:

Lullun sa...

Illa, illa med både sockerbrist och ägguleöverflöd. Men håller tummarna för ett lyckat resultat! :-)

Själv fick jag faktiskt fixat till ett EFIT denna gången, mot alla odds. Ser fram emot att se din imorgon. :-)

Saltistjejen sa...

Å det lät gott med dainmaränger!!! :-) Kan du inte lägga ut receptet här på blogggen? Eller är det hemligt??
Skönt att ni fixade det til slut också trots sockerbrist och lite gula...

Ska bli kul att se dina EFIT-foton också.

kram!

Marianne sa...

Hur gick det? Blev det lyckat eller fick ni åka och handla? Frågar som Saltis: Kan du lägga ut receptet? Så kanske jag kan imponera på makens arbetskamrater igen, som jag gjorde med hallonrutorna : )

Desiree sa...

Hoppas det ordnar sig med marängerna då du lagt ner så mycket jobb och fina ingredinser i dem. Inge kul när det blir fel men det blir det ibland för oss alla. Jag bakade en cheescake för första gången i helgen och blev tyvärr inte vidare nöjd med resultatet. Den blev för kletig på ovansidan då jag lagt på jordgubbar och så var det för lite socker i den så de andra tyckte inte den var tillräckligt god. Så kan det bli ibland. Kul att få se dina EFIT foton imorgon.

Fundersam Cecilia sa...

Gud så goda de såg ut dina daimmaränger....precis som ovan skulle jag också vara intresserad av recept om det inte är hemligt.Så söt lilla Asta är,måste ju vara ett roligt sällskap om dagarna.

Lumumma sa...

Trevligt som alltid med efit från Florida! :)

Victoria sa...

Lullun: De blev väldigt oattraktiva, men goda! ;o)

Saltis: Jajamen, jag ska lägga upp receptet!

Marianne: Ja, de blev OK, rätt så fula men goda.

Desiree: Synd på din cheesecake! Men som du skrev, man kan inte lyckas jämt. Hoppas att det blir bättre nästa gång!

Cecilia: Ja, Asta är verkligen jättefin, och hon är superdupergosig! jag vet inte hur jag ska klara vardagen när hon åker hem igen.

Lumumma: Tack! Hoppas att få se ett EFIT snart på din sida också!! :o)