2008-05-08

Grattis på födelsedagen, farfar!

Fredagen den 9:e maj fyller killarnas farfar U 70 år!Grattis hälsar vi alla i Florida.

5 kommentarer:

Anne sa...

Åh, vilken fin födelsedagshälsning farfar fick. Jag blev helt tårögd faktiskt. Vilka fina, söta killar du har som fnissade så gott och sjöng så fint och till och med kastade en puss till farfar!

Saltistjejen sa...

Ja vilken jättehärlig födelsedagshälsning!!!! :-) Dina killar verkar så himla goa!
kram!

Ida i Québec sa...

Vad goa de är!

Jag skulle också vilja säga något ang. er oro för att Lill tappar sin svenska. Enligt vad jag läst så är det väldigt vanligt och normalt att tvåspråkiga barn går igenom en period där det ena språket dominerar över det andra. Det kan bero på att (i Lills fall) engelskan börjar rotas i honom och att han utvidgar sitt engelska ordförråd. Så länge ni pratar svenska mycket hemma och ger honom många olika språkkällor (alltså att han får svenska från många olika ställen - böcker, filmer, lekar, internet...) så håller ni igång svenskan. Jag kan lova er att han inte kommer ha några problem med svenskan i framtiden och att det här bara är ett stadie som visar att han håller på att utveckla sin engelska.

Andra tips på vad ni kan göra för att hålla upp svenskan är olika ordlekar (t ex "Ett skepp kommer lastat") och spel. Du kan också försöka be honom skriva egna berättelser eller lära honom att slå i en ordlista om han glömmer ett svenskt ord.

KRAM till er!!

Ida i Québec sa...

Äsch, det lät ju väldigt pompigt att säga "jag kan lova er"... :) Men jaja. Vill du ha tips på läsning i ämnet så hör av dig!
kram igen!!

Marianne sa...

Det är nog den bästa födelsedagspresent någon kan få! Vilka härliga killar du har!