2008-05-28

Kvinna kränkt?

Vi fortsätter på temat kärlek och sex här tydligen, kanske ett bra knep för att locka nya läsare...? ;o)

Läser i dagens Expressen att Räddningstjänsten i Västerbotten hade personalfest i polishuset medan några poliser tittade på porrfilm i ett angränsande rum. Läser med stort intresse för allt med sex är ju roligt att läsa om. Om en kvinna blivit kränkt är det ju särskilt intressant, då kanske man kan bli lite upprörd och få förfasa sig över svenska polisens förfall eller nåt.

Jag har bara hunnit läsa några rader när jag inser att det här hände i slutet av förra året. Hm. De har tydligen svår nyhetstorka på Expressen.

Jag läser vidare. Kvinnan som agerade i den 17 år gamla porrfilmen var med på festen. Om hon är jobbar inom Räddningstjänsten, är administratör eller kanske någon medföljande på festen är inte klart, men kränkt är hon tydligen, så mycket är säkert. Och inte bara kränkt, hon är "fruktansvärt kränkt". Jodå.

Nu frågar jag mig: vad tänkte hon egentligen, när hon var med i porrfilmen? "Ingen kommer ändå titta på den, ingen kommer att veta att det är jag." eller kanske "Den här filmen kommer nog inte säljas i Sverige, det är bara amerikaner som kommer se den." Eller tänkte hon inte alls?

Enligt min åsikt ska man inte spela in en porrfilm om man inte är beredd att stå för det, många, MÅNGA år efteråt. Tänkte hon på att kanske hennes eventulla söner någon gång i framtiden skulle sitta med sin fjuniga tonårskompisar och se sin mamma i en porrfilm?? Nej, jag tror inte det.

Att sen poliserna satt och tittade på porrfilm på jobbet kan man tycka vad man vill om. Jag tycker inte att det var särskilt slugt att göra det. Riktigt dumt och oproffesionellt, rent av.

Det är en sak att kvinnan tyckte att det var fruktansvärt pinsamt, det är inte konstigt. Jag hade nog velat sjunka genom jorden om det hade varit mig det handlade om. Men att säga att hon blev kränkt, det är en annan femma. För jag antar att hon inte blev tvingad att vara med i den där filmen?! Folk tittar på porrfilm, så är det bara. Är man med i en så får man räkna med att bli igenkänd. Långt efteråt.


Men det är ju bara vad jag tycker.

Andra bloggar om:
, , , och .

11 kommentarer:

Jessica sa...

och jag tycker som du! sa det sa!

Victoria sa...

Jessica: Bra, då är vi i alla fall två som tycker lika! ;o)
Vi ses snart!

Marianne sa...

Ja, pinsamt är en sak, kränkt en annan. Det var ju inte poliserna (hur oproffsiga de än var) som sa till henne att ta av sig kläderna och agera. Sånt där är bara att räkna med att det förföljer en om man har gjort det. Men det kanske är Expressen som väljer hennes ord?

Tyvärr är det väl så att de flesta kvinnor (även om de påstår sig vilja syssla med det yrket) i själva verket inte har så mycket att välja på. Så även om det inte är någon som står och säger till dem att de måste göra si eller så, är de tvingade av omständigheter, oftast knark om jag har förstått saken rätt. Finns förstås ett fåtal som verkligen väljer, men jag tror de är få. Så allra mest tycker jag synd om de kvinnorna och tackar min lyckliga stjärna att jag inte har råkat så illa ut.

Typiskt kvällstidningarna att haussa upp saker och ting.

Nej, nu orkar jag inte fler allvarliga diskussioner i dag, tog mig vatten över huvudet på min egen blogg ...

Ha en skön onsdag!

Saltistjejen sa...

Å vilket intressant inlägg!! :-)
detta med kränkthet har jag just insett är ngt som är stort i sverige nu. Tydligen har det blivit mycket popppis den senare tiden (senare åren) att bli just kränkt. Det fanns en artikelserie oi antingen SvD eller DN om detta för ett tag sedan som var grymt bra! Fast läskigt! För jag blev verkigen helt ledsen, arg och totalt förvånad över hur folk kan använda denna term "kränkt" om "vad som helst" bara för att visa att de har rätt. Eller i visssa fall "få rätt" mot andra. I artiklarna handlade det mycket om t ex lärarhögskolan där vissa studenter gjorde rättslig process av att deras lärare inte gett de höga betyg, eller inte godkänt dem på proven. Studenterna kände sig därmed kränkta. Helt otorligt!!!! Det mest otroliga var dock att eftersom högskolan inte ville få dåligt rykte så betalade man "skadestånd" till studenterna som hotat med rättslig process. Så nu är det fler o fler som "känner sig kränkta" eftersom detta ju är en ekonomisk vinst! Helt f-ing otroligt!!!!!
Nä, man får väl stå för sina handlingar och man måste kunna ta kritik. ta tag i sitt liv och förändra är ngt man måste göra själv. Inte skylla på andra för sina egna misstag! Fy vad trist!
Himmel, har man spelat in en porris så har man. Och antagligen tyckte man att det kändes ok när man gjorde det. Och i ärlighetens namn tycker jag personligen det är fjantigt att det ska vara sådan skam i detta. Det finns väl betydligt värre saker man kan göra än visa brösten och mufsan på film...?!?!
Så kränkt över detta, näe det godtar jag nog inte....??!! Vi gör alla våra misstag i livet, men då får man väl säga det då. Detta är ett ngt jag gjorde för länge sedan och som jag inte tycker känns bra idag. Men gjort är gjort och det finns inget jag kan göra åt detta. Typ...
KRAM!!

Victoria sa...

Marianne: Ja, det är svårt att veta vad hon egentligen sagt och inte. Såna blaskor är inte kända för att citera korrekt, precis.

Saltis: Du har rätt i att det verkar vara väldigt lägligt att bli kränkt när något inte blir somman tänkt.....!

Petra H sa...

Och jag tycker också som du! Pinsamt, antagligen men inte kan man känna sig kränkt när man (förhoppningsvis) spelade in filmen frivilligt..

Anonym sa...

Jag har ingen förståelse för människor som har så lite sympati för en annan kvinna som ni visar i era kommentarer. Har man gjort något för 17 år sedan ska man inte straffas för det hela livet. Grova dumheter vi ångrar att vi gjort tror jag vi alla har. Jag ångrar en del ligg jag har haft och som jag var helt frivillig till och som tur var filmades det inte. Att poliser tittar på porrfilm på arbetstid ihop visar på en total respektlöshet för kvinnor (inte bara denna kvinna), och de har betalt för att skydda kvinnor, deras heder och rätt i samhället. Dessa män visar tydligt varför så många män har så lite respekt för kvinnor, få män blir dömda för våldtäkt, varför en domare som dömmer i sexmål kan köpa sex av kvinnor, varför straffen är så låga i domar mot kvinnor OCH ATT MAN SKYLLER PÅ KVINNAN om det är en kvinna som blivit utsatt. Man är utsatt i en porrfilm, hur frivillig man än har varit. Risken att man våldtas av män som sett filmen är hög!! Att nio män sitter och tittar på när man har sex på en film är alltid kränkande, om man inte känner det måste man ha något fel på sitt känsloliv. Jag har tagit upp detta (och andra fall i min blogg) och jag har en helt annan åsikt än vad ni har här. Jag kommer alltid att stödja och hedra alla kvinnor, även de som gjorde dumheter för 17 år sedan!

Anette sa...

Klickade på fel knapp efter kommentaren. Jag vill inte vara anonym. Här hittar ni mig:

Victoria sa...

Anette: Jag håller helt med dig att det är något galet med svensk lagstiftning eftersom det så ofta döms som du skriver. Det var dock inte det som det här inlägget handlar om. Jag tog upp just det här enskilda fallet och inte det svenska rättssystemet. Att männen satt på sin arbetstid och tittade på porrfilmen vet jag inget om eftersom det inte står något om det i artikeln, det kanske har varit andra artiklar eller inslag i radio eller TV som jag inte har sett. I så fall är de ännu mer korkade än vad jag först trodde och de förtjänar varje reprimand de kan få. Vad jag invänder emot är hur hela artikeln är skriven. Som flera kommentarer ovan också skriver är att det går mode i vissa ord, man blir "chockad", eller här "kränkt". Att det är ett misstag att spela in en porrfilm kan vi säkert alla skriva under på, frågan är om man är kränkt när någon tittar på filmen. Jag tycker inte det.

Antingen tycker man om porrfilm eller också gör man inte det. Jag hör till dem som gillar porrfilm, även om jag har mycket begränsad erfarenhet av såna så tycker jag om att titta på en tillsammans med min man. Men jag tar en porrfilm för vad den är: EN FILM. Inte en inbjudan till alla män som ser filmen att gå ut och våldta kvinnor till höger och vänster. De män som gör så är det något fel i huvudet på. Det är ALDRIG kvinnans fel att hon blir våldtagen, ett nej är alltid ett nej och man ska som kvinna kunna bli berusad och ha kort kjol utan att förtjäna att bli våldtagen. Det är självklart. Men det var inte det det här handlade om. Det var att kvinnan var KRÄNKT. Och jag tycker fortfarande inte att hon var kränkt. Att det var riktigt dumt av männen att sitta på sin arbetsplats och titta på filmen är riktigt, att hon har rätt att tycka att det var pinsamt, jobbigt och skämmigt att de satt och tittade på filmen medan hon var i ett rum bredvid, det är rätt. För det har hon min sympati. Men att bli kränkt tycker jag vi sparar för värre saker än så.

Arga gubben sa...

Jag har helt fräckt trängt mig in på denna blogg fast jag inte inte alls hör hemma bland här.
En kommentar från en annan generation: instämmer med Viktoria/SunnySwede. En undran: Trodde inte tjejer såg på porrfilm. Den kräver ju en sorts mental uppladdning annars funkar det inte.

Victoria sa...

Arga Gubben: Tsss, här hör vi alla till, ingen ska känna sig utanför! :o)
Det där med hur vanligt det är att tjejer tittar på porrfilm vet jag inte riktigt, det är inget jag har diskuterat med mina vänner. Jag vet bara att vi gör det emellanåt och att det för mig är just en "mental uppladdning", lite förspel, om uttrycket tillåts...