2008-07-22

Kortkort (alltså två kort)

Social Security number.

Ett sånt har jag inte haft, trots att vi nu passerat två-årsdagen av vår vistelse här i Florida. Därför var det dags nu, tyckte jag.

Sidor på internet lästes och begrundades, papper samlades ihop och adress letades upp. När jag väl satt där visade det sig att jag naturligtvis inte hade alla papper - jag skulle ha mitt äktenskapsbevis med mig för att bevisa att jag var gift med J, eftersom han nu har ett L1-visum (tror jag det hette) och jag som medföljande ett L2. Det var bara att åka hem igen och rådfråga maken som då sticker till mig en bunt papper vi använde när vi sökte vårt visum, där det står när vi alla är födda, gifta med vem och vilka barn vi har. Alla papper samlades ihop igen och en ny tur gjordes till socialkontoret (där man för övrigt kan se en hel del intressanta individer, skulle nog vara kul att sitta där en hel dag och bara kika på folk). Väl där säger "min" handläggare att mina papper inte duger och att endast giftermålsbeviset i original skulle duga. Suck. Som tur var halade jag fram mitt kort som visar att jag får arbeta här och då löste allt sig som av magi. Synd att den första jag pratade med inte frågade efter det, då hade jag sluppit åka fram och tillbaks, bensinen är ju inte gratis! Nu kommer mitt alldeles egna social security-kort på posten inom två veckor och det känns bra.

Jag har också varit och förnyat mitt körkort, det jag hade gällde bara i två år. Jag beställde tid på webben (så jag slapp ringa, tur va!?) och åkte dit. Jag åkte till samma kontor som för två år sedan för enkelhets skull och det hela gick väldigt smidigt, jag visade mitt gamla körkort och passet med visum i och sen gjorde jag en liten snabb synundersökning (titta i en maskin, kunde jag läsa bokstäverna på femte raden? jo det kunde jag minsann) och så var det klart. Eller hade varit klart om jag hade haft vett att ta med mig femton dollar i cash för de tar typ alla kort utom VISA och det är ju det som jag har... Så det var bara att åka till närmaste bank (tack och och lov för min Garmin, den visade mig till närmaste Bank of America hur lätt som helst!) så jag kunde lösa in en check som jag haft liggande länge men glömt att lösa in. Sen kunde jag åka tillbaka och betala mitt körkort som också kommer att komma på posten inom kort. Tills dess har jag ett tillfälligt körkort.

Nu är det bara det gröna kortet som lyser med sin frånvaro.
Det hade varit trevligt om det kunde lösa sig så vi kunde slippa fundera över det.

För övrigt kommer vi förhoppningsvis att få kärt besök över jul och nyår! Min söta syster S med familj har långt framskridna planer att hedra oss med ett besök. Vad kul det ska bli!!!

Andra bloggar om:
, , , och .

3 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Men hur har du klarat dig utan social security nummer så länge?? Jag blir helt förstummad av förvåning? Tyckte när vi flyttade hit att ALLT var beroende av detta. Som personnummer hemma. Inget kunde jag göra utan just mitt social security nummer. Så väntant fram tills man fick det kändes oändlig....

Och ja jag var och ansökte om mitt på ett socialkontor i Bronx.... kanske säger en del om vilka underliga personer jag såg på det kontoret... Tragiskt.

Skönt med ditt körkort också! Alltid så skönt när saker man tänkt göra länge men inte gjort, blir av. Som att fösnya saker som gått ut till exempel. Gra jobbat! :-)
Kram!

Desiree sa...

Grattis, skönt att få så mycket viktigt ordnat. Dessa saker är sådant där som är riktigt segt att ta itu med men så skönt när man väl fått det avklarat. Jag var tvungen att fixa social sec nr redan med en gång eftersom jag skulle dels jobba och dels ansöka om grönt kort för C så jag fick fixa detta i Sverige på ambassaden men det några månader. Körkortet lyckades vi ta efter att ha bott här i ett år. Var tvungen att göra både teori och körprovet. Hoppas du får grönt kort också snart. Vad kul med besök över jul och nyår att se fram emot. Sådant är alltid trevligt.

Victoria sa...

Saltis: Tja.... jag har inte ansökt om några kreditkort eller andra kort under hela tiden här så jag har egentligen inte behövt det (jag har väl åkt snålskjuts på J antar jag) men nu tyckte jag att det var dags. Körkorten (teori och "uppkörning") gjorde vi den första månaden vi flyttade hit.

Desiree: Ja, om man ska jobba så måste man ju ha ett social security, men jag skulle ju bara ligga på soffan och äta praliner.. ;o) hihi!