2008-08-25

Irriterande

Typiskt.

Vi har haft en del problem med vår AC den senaste veckan. Den har ett rör som leder vattnet ut ur huset, och det röret har av okänd anledning blivit blockerat. Skräp, damm, musbo, en död groda, vad vet jag? blockerar effektivt röret och vattnet droppar därför glatt ut på golvet istället. Vi har handdukar, som jag byter flera gånger om dagen plus en hink stående under, men det blir ändå blött. Och med blött menar jag dyngsurt!

Sedan ett par dagar har vi märkt att det luktat konstigt inne i Långs rum (som är bredvid AC:n). Raskt skyllde vi allt på lilla Asta, hon måste ha kissat på mattan under hans säng! Aj, aj! Jag sprayar med sån där spray för att ta bort lukten, men det blir bara värre. När vi undersöker närmare märker vi att heltäckningsmattan under Långs säng är dyngsur.

Vattnet har gått igenom väggen in till hans rum och mattan är genomblöt. Inom mig ser jag möglet frodas där under mattan, i rummet där Lång ska sova på nätterna. När vi ringer vår hyresvärd säger han bara "ja, ja, det torkar snart".

Ja det gör det väl. Men ändå!!! Vi får hålla uppsikt där inne den närmaste tiden (eller kanske snarare "upplukt") så det inte verkar mögla i mattan, för då är det han som får sova på madrass i TV-rummet!

Idag ska det komma en snubbe och laga AC:n och som vanligt vet vi inte när han kommer. Jag som skulle åkt till IKEA med J och jag skulle behöva veckohandla också, men nu måste jag vara hemma och vänta på den där nissen istället.
Jag får roa mig med att stryka och titta på inspelade avsnitt av "Law and Order CI" istället.

Den här tjejen vet hur man roar sig.

Andra bloggar om:
, , , och .

6 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Så tyyypiskt att de inte kommer och åtgärdar felet istället för att säga att det torkar. Självklart kommer det torka så småningom, men fram tills dess KAN det faktiskt mögla vilket är ett hälsoproblem. Ni ska ju inte behöva utsättas för allergi- eller astmaframkallande sporer bara för att hyresvärden inte orkar komma och fixa AC:n.
Har en kompis med samma problem. De köpte ngn form av mögeltest på Home Depot )ser ut som en agarplatta eller så som man normalt odlar bakterier på i t ex sjukhussammanhang eller i labbmiljö) och de ställde den ute i sitt vardagsrum och en dag senare hade de ca 50 kolonier som växte där. Urk!!!! men hyresvärden har fortfarande inte kommit för att fixa det hela. Tyvärr.
Hoppas ni kan få ordninge på det iallafall.
kram!

Marianne sa...

Ni kan inte ta en pinne och försöka rensa slangen? Jag har varit med om samma sak (fast utan mögel) och det var ganska enkelt att peta ut skräpet som hade fastnat där i.

Hoppas nu att det löser sig illa kvickt!

Desiree sa...

Usch då. Inte kul när AC:n krånglar. Jag hoppas att det löser sig nu då AC killen kommer och kollar på den. Det blir ju både så himla fuktigt och varmt utan fungerande AC. Låter inge vidare med den där mattan. Kan vara värt att kolla upp det där så att det inte leder till stora mögelproblem. Även om det inte är erat hus så vill ni ju inte råka ut för att bli mögelförgiftade eller nåt. Hoppas det ordnar sig.

aurorabuddha sa...

Man ar inte sarskilt bekymrad over mogel i det har landet, det har jag ocksa markt...

mallansblog sa...

Men fy, så kan man inte säga "det torkar..." :(

Hoppas ACn är lagad nu, så ni slipper mer vatten.

Kram!

Victoria sa...

Saltis: Nu funkar i alla fall AC:n, men mattan är fortfarande fuktig. Vi väntar fortfarande på att hyresvärden ska komma hit och kolla...

Marianne: Jag tror inte att det hade funkat med en pinne, röret var väldigt krokigt. Han som var och fixade det använde tryckluft fär att få rent det. Men nu funkar det bra igen, tack och lov!

Desiree: Som tur är var inte själva AC:n trasig, vi hade det fortfarande svalt inomhus - annars hade jag tagit in på hotell!! ;o)

Aurorabuddha: Nej, det är tydligt...

Mallan: Jag håller med! Det torkar, men det går långsamt och det luktar inte nåt vidare heller. Blä.