2008-09-16

Bye-Bye Bacteria!

Har ni tänkt på en sak?

I Sverige städar man så det blir rent.
I USA desinficerar man.

Jag vet inte hur mycket reklam jag har sett på TV:n om allehanda sprayer, luftfräschare, servetter, toarengörare och annat städmateriel som inte bara städar rent, utan även desinficerar, 99,9% av alla bakterier dör! De visar skräckexempel på vad som händer om man inte använder just deras köksspray, man kan lika gärna gnugga köksbänken med en bit rå kyckling!

De riktigt bra grejorna tar dessutom bort elak lukt (vad är det med amerikaner och lukter egentligen?), utöver det där med att ta död på de 99,9 procenten. De radar upp långa listor och jämför vilka olika sorts bakterier deras spray tar bort jämfört med konkurrentens, och det är i sanning ett mirakel att vi klarat oss hittills utan att ha dött av e-choli eller vad man nu kan få i sig om man är ens en aning smutsaktig...

Själv har jag naturligtis gått på det här stenhårt, klart att jag måste desinficera! Jag har en liten flaska sånt där medel som man gnuggar händerna med så blir de kliniskt rena, både i handväskan och en större i bilen. Vi har tre stycken pumpflaskor med sån tvål som desinficerar utan vatten, bra att ha om orkanen slår till och man inte har vatten (väldigt bra faktiskt, där har jag inga invändningar) och allehanda sprayer och jox att ha när jag städar.

Men vad som nog toppar allt jag hittills sett är detta:


En liten UV-apparat som man kan stråla bort bakterierna med! Och jag citerar:

"Do you find the whole world dirty when you leave the relative safety of your own home? Well, help is at hand. The Pocket UV Disinfector is a great new device that zaps away bacteria and viruses, leaving surfaces sterilized. Just open the small high-frequency light snd wave it over the restroom doorknob, silverware in restaurants, public telephones, or even the TV remote control in your resort."

Den här fiffiga manicken kostar bara 20 dollar och det bästa av allt är att den dödar... ja ni gissade det... 99,9% av alla bakterier!

Andra bloggar om:
, , , och .

8 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahahahaaaa!!!
JAAAA precis SÅ är det här!!!!
Man ska döda döda döda alla germs!!!!
Jag tycker det är skitknäåt. Hallå var tog miljömedvetenheten vägen??? Jag tror att antibakteriell tvål inte är så jättebra för avloppsreningen. Ja iallafall den svenska som jag vet använder "bra" bakterier.
Och så detta med germs och barn! DET är ett helt eget kapitel. Folk med barn verkar paniskt rädda för baciller. Allt ska hela tiden decinfekteras. Ojojoj!
Äh, lite skit renar magen brukade man säga ju, och det tror jag på.
Doc har vi faktistk purell med i diaperväskan. För det känns bra att kunna DÖDA 99,9% av alla bakterier när man ska hålla på med Ella ute på stan. Samt efter att man t ex bytt en bajsblöja där det inte finns vatten att tvätta sig med efteråt.
Men annars tror jag att vi absolut har en fristad i vårt hem för 99,9% av de där bakterierna..... ;-)
Kram!

Victoria sa...

Saltis: Vårt hem är nog också ett himmelrike för de där bakterierna. Jag försöker att inte tänka på killarnas toa - att det ska vara så svårt att sikta rätt när man pinkar!?!:o)

anna of sweden sa...

Hej Victoria!

Det är så kul att läsa om hur andra landsmaninnor upplever det här stora landet!

Vad kul att du kikade in på min blogg förresten. Välkommen! ;)

Desiree sa...

Ja det är verkligen Febreeze för hela slanten här i USA. Det är som du säger att de har dille för lukter och antibakteriella medel. Själv har jag dock klorox wipes som jag gillar. Enkla och smidiga att använda i köket att torka av diskbänken med om man hållt på med rått kött eller kyckling. Sedan har jag sådant där antibakteriellt medel för händerna i både bilen och i handväskan. Det är ju inte alltid man kommer åt tvål och vatten innan man ska stoppa nåt i munnen och då kör jag gärna lite med sådant medel eller om toan man besökt inte känts så vidare fräsch kör jag med lite sådant medel på händerna.

m family goes västerut sa...

Jag kör blomdoft och antibakteriell spray på det mesta nu för tiden. Vem har tid att städa?... Inte riktigt sant. Men visst är det otroligt. Kul att läsa hur du har det. Bor själv lite längre norrut.

Hälsningar från Indiana

Marianne sa...

Hahaha!!! Fast jag ska erkänna att jag har en desinficerande gel som jag kan ta med i handväskan. Det beror på att pengarna i det här landet är så smutsiga att de faktiskt luktar illa ibland. Då är det rätt skönt att kunna torka av händerna ordentligt om man ska äta någonting.

Annars undviker jag alla de där antibakteriella medlen. Faktum är att när vi flyttade hit pratade vi om det och kom överens om att ifall vi inte ska bli dödssjuka varje gång vi så mycket som tittar på en restaurang här, så måste vi anamma lite av den lokala bakteriefloran. Och vi har klarat oss, inte varit sjuka en enda gång. Om man lever i en snudd på steril miljö blir man ju annars dödssjuk av minsta bassillusk!

Fransyskan sa...

Samma sak i Frankrike - affärerna har satt av enorma utrymmen till just medel som tar död på saker (bakterier, spindlar, löss, andra typer av spindlar, andra typer av bakterier osv).

Lite skit rensar ju magen säger dom, så jag ser ingen anledning att decinfektera allt och framförallt inte händerna. Lite två duger fint!

JaCal sa...

Haha - ja, jösses amalia... vad ska man säga... såg senast i morse, på PBS Sprout som ändå har förhållandevis lite reklam (och ingen till barn - bara till "mammor"...) om alla fantastiska Clorox produkter man skulle ha så man kunde göra sina barns vardag "free of germs"... VAD är det med dessa amerikaner och sin desinfeceringshysteri...

Jag är nog den enda av mina vänner som inte har flytande antibacterial kräm i väskan... herrejösses....