2008-10-29

Drömmar

Alla bär vi väl på drömmar? Privata, hemliga drömmar om framtidsplaner, brytande av (o)vanor, att göra andra val i livet än de vi hittills gjort, att bryta sig fri från vardagen, det tråkiga, det välbekanta.

Jag har haft många drömmar. De allra flesta har jag sedan länge gett upp, jag har lagt ner dem i ett fack långt bak i hjärnan, prydligt hopvikta.
Nya drömmar och planer kommer hela tiden flygande och landar inuti bröstet på mig, de lägger sig tätt intill hjärtat och viskar: "Tänk att få vara en xxxx, vad roligt det vore, visst, visst!? Alla skulle tycka att du är så duktig, alla vill vara din vän då, det vill du ju eller hur?!" Som små Gollumar sitter de där och väser "My precioussssss!"

Jag fylls som av en stor röd ballong full med varm luft, och jag blir lätt och lycklig när jag ser min framtid.

Sen blir det pyspunka.

Min senaste dröm (som fortfarande inte gått hål på) är att bli författare. Tänk, om jag kunde skriva en egen bok! Och ha mina egna fotografier i! Tanken svindlar.

Jag avundas hett dem som redan skrivit en bok, de som har förmågan, kreativiteten, fantasin och begåvningen att skriva en roman, en novell, en diktsamling, ja vad som helst, och får den publicerad. Någon måste ju tyckt att deras arbete varit tillräckligt bra för att ge ut boken. Andra tycker att den är tillräckligt bra för att köpa den.

Avund, avund.

Jag vill också.
Men var får man den där toppenidén till boken då? Kommer den bara flygande eller måste man leta, leta? Inget fångar mitt intresse, inget känns tillräckligt spännande.

Förmodligen stod jag längst bak i kön när det delades ut författargener.

Typiskt.

Andra bloggar om:
, , , , och .

7 kommentarer:

Linda sa...

Hejsan! Alla kan vi bli författare, ge ut en bok genom Vulkan https://www.vulkan.se/Home.aspx . Jag har inte själv gjort det, men tanken finns och även "boken". Saknar bara modet :o) Men modet kanske kommer på besök en dag.... Kram Linda som läser din blogg

aurorabuddha sa...

Tacka for att du ska skriva en bok! Tills sjalva *iden* kommer, kan du ju ga pa skrivarkurser! For 17, gor det! :o) Det finns online kurser, vet du! Bli inspirerad hos Mariannes boss:

http://ordenrunt.blogspot.com/

Victoria sa...

Linda: Wow, tack för tipset!! Kram!

Aurorabuddha: Där blev jag allt inspirerad, vilken bra site! Tack, vännen!

Desiree sa...

Visst har du all möjlighet och potential att följa dina drömmar och få dem förverkligade. Jag tror mycket väl att du skulle klara av att skriva en bok. Det svåra är nog att få den publicerad. Jag tror att ideén till en bok och berättelse är något som bara kommer och finns där en dag och inte något man kan söka upp eller stressa fram. Det är nog något som antigen slår till en dag eller som sakta växer fram.

Marianne sa...

Vad bra! Tänkte precis tipsa dig om Ann som har Orden runt, men det har Aurora redan gjort! Hon har dels en hel del just "kom-igång-material" som t.ex. skrivövningar där man får ett ämne eller en mening osv. Och hon kommer snart med "365 börjor" så att man har en "börja" om dagen att skriva med. Gå in där och titta!

Sedan jobbar hon som skrivarcoach när du väl har fått din idé och känner att du vill ha hjälp och stöd. Det finns massor av varianter.

DO IT GIRL!

Anne sa...

Du kan absolut Victoria, det här är en dröm som du absolut måste spinna vidare på och inte får släppa taget om.

m family goes västerut sa...

Fortsätta nära din dröm, men saker kan också behöva lång tid att mogna ibland. Keep on going!! Önskar jag hade din foto-begåvning.