2008-10-10

Fredagstema

"Om jag kunde byta karriär skulle jag...."

Jag har bytt karriär många gånger.

Brevbärare
Telefonist
Kundtjänst
Mattant

(Jag har visst alltid lyckats hamna i ett serviceyrke, tycks det.)

Just nu har jag dock gjort det allra bästa bytet någonsin - jag jobbar hemma.
Här i USA heter det att man är "homemaker" och det är riktigt passande skulle jag vilja påstå. Här är det väldigt ofta just kvinnorna som "skapar" hemmet, de håller ihop det och styr det med järnhand. Allt hålls reda på; födelsedagar, playdate-, tränings- och doktorstider, matlagning, städning, tvätt och stryk. Sen ska man hjälpa till i skolan också förstås.

Men det bästa med att vara hemma är att man kan styra sin egen tid i mångt och mycket, man kan träffa sina kompisar på en fika eller lunch, handla mat på en vardag och slippa åka på helgen när "alla andra" trängs i affärerna.
Framförallt får man mycket tid med sina gulliga barn, man kan hjälpa dem med läxor, läsa med dem, spela RockBand tillsammas, gå till poolen och ha kul.

Sen har jag ju också drömmar, såklart.
Jag skulle vilja jobba som florist, eller kanske ha ett mysigt café eller en liten bokaffär (eller heter det boklåda?? minns inte). Jag önskar också att jag kunde försörja mig på att göra smycken eller skriva böcker.
Länge drömde jag om att bli skådespelare.

Man måste få ha drömmar, även om man är medveten om att de aldrig kan gå i uppfyllelse - de fyller sin funktion ändå. Den dagen jag inte har några drömmar eller förhoppningar på framtiden kvar - då är det kört.

Andra bloggar om:
, , , och .

13 kommentarer:

Fundersam Cecilia sa...

Om jag vore duktig och hade intresse för det så skull ejag också vilja ha ett Cafe´ ett litet mysigt dit folk kunde ha råd att gå.Skulle kunna tänka mig att ha en sån mysig bookstore som Meg Ryan har i You´ve got Mail (om du sett den).Att vara hemma och jobba som du gör är ju ett enormt jobb,vilket det finns folk som tror är en baggis bara.Men så vet vi ju att det är inte fallet.

Kram!

Desiree sa...

Jag skulle också faktiskt tycka att det vore skönt att gå hemma ett tag under livet och få styra över sin egen tid och njuta av de små sakerna. Att ta hand om hem och barn och skola är ju ett heltidsjobb i sig som många faktiskt inte tror. Sedan skulle jag liksom du gärna också kunna tänka mig att jobba som just florist eller på ett café eller likande.

Josse sa...

Drömmar är viktiga - och ibland går dom i uppfyllelse. :) Trevlig helg!

Fritt ur hjärtat sa...

Det verkar som om vi skulle kunna bilda ett kollektiv, med liten shop mysigt bokcafé och blommor. Har löst det på flera ställe nu. Jag skulle gärna också göra just allt det!!

Anne sa...

Ett café vore hur mysigt som helst att ha, ett äkta svenskt fika-café.
Sen kunde man ha våffeldag, kanelbullens dag osv. Undrar om amrisar skulle gilla den sortens mysiga café. Jag tror det.
Det där med drömmar, jag håller helt med dig.Det är tänkvärt sagt. Man måste ha drömmar, ett liv utan drömmar skulle kännas som ett tomt och utsläckt liv. Drömmarnas funktion är nog inte alltid att gå i uppfyllelse, men de behövs ändå.

aurorabuddha sa...

Jag med! < viftar>

Annika sa...

JA! Jag håller med dig om allt till pricka!! Det är ett fritt jobb. Och homemaker ÄR ett bra ord, för det är sant. Vi håller veerkligen i trådarna.
Japp, och det där med ett råmysigt bok-cafe skulle jag också vilja vara med och starta. Underbart verkar det!

Marianne sa...

Visst är det härligt att kunna se till att allt fungerar och att alla i familjen mår bra! Jag tycker det verkar som om de flesta bloggisar är rätt nöjda med sina val, det tycker jag är så skönt!

Men visst får man ha drömmar. Jag har drömt om att ha ett litet pensionat i Sverige, problemet är att man jobbar 24/7 och 365/365. Så det blir nog aldrig.

En annan dröm jag har haft kommer i fredagstemat nästa vecka. : )

Victoria sa...

Fundersam Cecilia: Ja - kanske en kombinerad liten bokhandel och café, det vore ju kalas!! Kram!

Desiree: Precis, "att njuta av de små sakerna" det var bra skrivet!

Josse: Alldeles riktigt!

Fritt ur hjärtat: Ja, det får vi göra!

Anne: Ja, ett äkta svenskt café, vad mysigt det vore - fast det är nog mycket jobb.

Aurorabuddha: Vi har snart svenska bok/blomcaféer runt hela världen! Hihi.

Annika: Håller med, ordet homemaker är ett bra ord, det säger liksom mer än det svenska hemmafru...

Marianne: Ah, en pensionat! Ja det vore också mysigt, men som du säger - mycket jobb och aldrig ledigt! Ser fram emot nästa vecka!

Grekland nu sa...

Homemaker, vilket bra ord, det ska jag använda...har själv varit en sån det senaste året, sen jag blev sjukskriven. Vill inte tillbaka till heltidsarbete, det är skönt att få ha lite mer tid till hem och familj också.

Mia sa...

Åh, bokaffär låter väldigt mysigt!! Florist likaså, men jag har absolut noll gröna fingrar, så för mig får det för alltid förbli en dröm. :)

Mia heter jag, jag har precis gått med i Show and Tell och bor i London.

Välkommen till mig:

miaspearls.blogspot.com

Ha en bra vecka!

mallan sa...

Det låter underbart att jobba hemma! Det skulle jag också gärna göra!

Helt rätt med många drömmar!

Kram!

Camilla sa...

Telefonist ?!
Jag hade för mig att du inte gilla att prata i telefon ?!