2008-10-24

Fredagstema

Dagens fredagstema är "Om jag kunde resa i tiden så skulle jag..."
Jaa, vad skulle jag?

Självklart skulle jag vilja dels resa tillbaka i tiden, se många av alla dessa historiska händelser som vi har läst om i skolan.
Se riktiga dinosaurier, mammutar, stenåldersmänniskor, reda ut om Jesus verkligen fanns och vad han i så fall var för en figur, se hur man levde i Sverige förr i tiden, eller för den delen här i USA förr i tiden...

Jag skulle också vilja resa framåt, för att se hur livet ter sig om hundra, femhundra eller tusen år. Vilka framsteg har gjorts? Har vi rest till andra planeter och kanske till och med träffat andra därute? Finns människan överhuvudtaget kvar eller härskar kackerlackorna över jorden då?

Något som också lockar är att resa bara ett par dagar framåt i tiden och ta reda på nästa lottodragnings rätta siffror och sen kamma hem högsta vinsten!

Men det allra, allra första jag skulle göra är att resa tillbaka till min egen barndom och rätta till en del grejor som blev fel och som jag lider för än idag.
Jag skulle till exempel lära mig själv vikten av att motionera och att äta nyttigt.
Då hade jag förhoppningsvis sluppit sitta här idag med alldeles för många kilos övervikt.

Andra bloggar om:
, , , och .

7 kommentarer:

Desiree sa...

Interessant och klokt inlägg. Jo det finns ju många olika tidsepoker man skulle kunna tänka sig att resa tillbaka till. Det vore ju dessutom toppen om man även kunde påverka och rätta till egna misstag i livet eller kolla lottovinster. Ha en bra fredag.

Marianne sa...

Ja, och jag skulle lära mig att vara rak i ryggen och gå med böcker på huvudet!

Fritt ur hjärtat sa...

Absolut tror jag det skulle vara nyttigt att ersa både framåt och bakåt! Blir vikten bättre tar jag min barndom också;-)

Mia sa...

Håller med om att timetravel är en rätt skrämmande tanke.

Mitt tema denna vecka är också om min barndom.

Ha en fin helg!

Anne sa...

Bra inlägg. Det vore inte helt fel att kunna åka tillbaka och rätta till en del saker. Att få resa tillbaka med den klokhet man har idag vill säga.

Anna, Fair and True sa...

Kollar in ditt fredagsinlägg! Ja, du listade nog de mest intressanta man kan göra om man kunde resa med tiden. T ex om Jesus fanns eller inte. Men jag skulle nog inte vilja gå tillbaka och ändra på något, lite otäckt eftersom man inte vet hur det skulle bli istället. Fast iofs, om man bara kunde resa tillbaka igen och göra en ny ändring ifall något gick fel.

Victoria sa...

Desiree: Ja, tänk vad man skulle kunna rätta till!! fast man vet ju aldrig om det verkligen skulle bli bättre eller om man bara ställde till det ännu mer! :o)

Marianne: Ja, böcker på huvudet! Det var en bra idé, fast det är väl inte försent än.

Fritt ur hjärtat: Ja, tänk om man kunde tala allvar med sig själv och visa hur det blir om man fortsätter som man gör!

Mia: Har just läst ditt bidrag - mycket bra skrivet och tänkvärt!

Anne: Precis! Man skulle veta allt man vet idag. Frasen "att vara efterklok" får en helt ny innebörd! ;o)

Anna, fair and true: Och tänk om det blev fel igen! Man finge nog åka framåtebax massor av gånger innan allt brev rätt - och då kanske det ändå blev som det var från början! :o)