2008-11-25

Om någon nu inte trodde det

Vintern kommer även till oss som bor på sydligare breddgrader, om nu någon hade tvivlat på detta. Vi har genomlidit flera veckor med kyla och det är inte utan att man känner sig lite frusen på morgonpromenaden.

Det finns många tecken på att vintern är här och att julen närmar sig, tänkte bara nämna några:

Man kan inte få ordentligt varmt i duschen. Även om jag skruvar handtaget så långt åt det varma hållet som det går så blir det inte sådär riktigt varmt som jag vill ha det. Att det inte går att få riktigt kallt vatten i kranen heller kan också vara värt att nämna, dock är detta ett fenomen som gäller året runt.

Frånvaron av just varmvatten ställer också till det när jag tvättar. Vi har ingen såndärn modern tvättmaskin som värmer upp vattnet till rätt temperatur utan vår maskin tar varmvatten från kranen och tvättar med det.
Var och en förstår att tvätten inte blir så ren som jag skulle vilja.

Man kan också höra att vintern är här. AC:n brakar igång mycket mer sällan än på sommaren, helt naturligt naturligtvis. Ibland kan det också hända att man kan glömma att ställa ner temperaturen på natten och sova gott ändå, vilket är en omöjlighet på sommaren.

Julpyntningen har naturligtvis börjat. På IKEA är alla julsaker närapå slutsålda och jag har i flera hem spanat färdigklädda granar allaredan. I affärerna har man spelat julsånger sedan flera veckor och det är en märklig känsla att gå och gnola på "Rudolf med röda mulen" när det trots allt är tjugofem plusgrader och strålande sol utanför skyltfönstret.

Alla som går i tvåan på killarnas skola ska ha julkonsert inom en snar framtid. Detta betyder att den lille har med sig papper med texterna på de julsånger de ska sjunga, och han och Lång övar tappert eftersom undertecknad inte kan en enda av de sånger som ska framföras. Möjligtvis kan jag klämma i på en liten bit av "Frosty the Snowman", men det räcker inte långt. (Note to self: Leta på Youtube)

På morgonpromenaden kan man se vuxna människor som på fullt allvar har tagit på både mössa OCH vantar, trots att det är femton plusgrader ute, vilket ju egentligen inte är särskilt kallt.

I eftermiddag tror jag att jag ska ta fram alla våra flyttkartonger med julsaker. Det gäller att vara förberedd. Det lutar åt att jag snart ska klämma upp julgranen.



Andra bloggar om:
, , , , och .

4 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hm, det måste ändå vara lite svårt att få upp julkänslan när det inte är vinterkyla och snö??? Jag skulle tycka det iallafall. Men ni får passa på att njuta av värmen nu ändå. Efter flytten blir det nog kyligare jular?
Och du var jobbigt med varmvaten som inte är varmt! Hos oss kan temperaturen på varmvatten variera under dygnet. Högst irriterande. Oftast är det riktigt hett vatten tidigt på morgonen men sedan blir det inte lika varmt längre.
Kram!

Victoria sa...

Saltis: Jo, lite svårt är det allt med julkänslan, men man får kompensera med tomtar, ljus och julgransjox! Angående flytten så lutar det åt att det inte blir Seattle, vi blir nog kvar här. J ska ha ett snack med en hög chef imorgon för att se hur läget ligger. Sen kan vi börja planera på allvar. Kanske vi köper ett eget hus nästa år!?!

Marianne sa...

Jag fryser också! Det är bara 27°C på dagarna och ända ner till 17-18°C på nätterna : ) Men varmvatten har jag i alla fall, vi har enskilda beredare till varje kran. Och jag känner igen det där med att inte få riktigt kallt vatten, så har jag det på sommaren. När man skulle behöva det.

Victoria sa...

Marianne: Usch ja, det är ju riktigt kyligt! :o)