2008-11-23

SWEAs julbasar

Igår var det dags för SWEA South Floridas årliga julbasar. I år hade jag anmält mig som frivillig, eftersom jag inte längre är aktiv inom Svenska Skolans luciatåg så går det ju att koncentrera sig på annat den här gången.
Jag var på plats strax efter nio, jag hade med mig en del luciagrejor som jag skulle lämna över till de ansvariga på Svenska Skolan, blåbärsrutorna jag bakade häromdagen och jag hade även en kartong med program och prislistor som jag hade kopierat upp på FedEx Kinkos.

Väl inne fick jag äran att skriva lite skyltar och lyckades stava fel på flera ställen (jag är ju bara FÖR pinsam ibland) och sen hjälpte jag till på ett hörn med smörgåstillverkningen. Det var ägg och ansjovis, räkmackor, ostmackor och räkmackor på löpande band.

Klockan elva öppnades dörrarna och jag tog plats i smörgåsutdelningen, där jag skulle vara till klockan två tillsammans med två andra Sweor. Till en början var det inte alls mycket folk, vi blev allt lite oroliga att det skulle bli dåligt med folk i år nu när vi fick ha basaren så tidigt (det var problem med lokalen det datum vi har brukat ha basaren), men framåt klockan ett började det fyllas på ordentligt och vi fick mycket att göra med smörgåsarna. Vi serverade kaffe och mackor på löpande band och de allra flesta pratade svenska. Det var så roligt att träffa så många svenskar!

Det "lilla" luciatåget började och det kändes konstigt att stå bredvid och inte vara med som de två tidigare åren. De små var så söta, som vanligt var det massor av små minilucior och små tomtar och så några tappra stjärngossar.

När lilla luciatåget var klart var klockan två, så jag gick av mitt pass och kunde gå runt och kika lite på vad som fanns att handla, prata lite och mingla i största allmänhet.

Jag hade köpt en del lotter, så jag ville stanna över dragningen och jag hade ingen brådska hem. Det "stora" luciatåget med SWEA-kören var som vanligt vackert och stämningsfullt, fann mig själv stå och fundera på om jag skulle höra efter om det fanns plats för en alt till till nästa år.

Sen kom äntligen lotteridragningen, i år hade vi många jättefina priser! Jag hade särskilt siktat in mig på ett särskilt pris där man kunde göra en egen fotobok på Solentro.se, en sån har jag länge funderat på att göra men inte kommit till skott.
Tyvärr vann jag inte just det priset, men hör och häpna:

Jag vann första pris i det stora lotteriet, en resa på Göta Kanal!

Jösses. Så nu MÅSTE vi ju åka till Sverige i sommar.

Andra bloggar om:
, , , , och .

9 kommentarer:

Sarahs sida! sa...

Grattis! Vad kul! Ni är varmt välkomna till gamla Sverige...
Kram

Anonym sa...

GRATTISGRATTIS!!!

Jag är nästan mer pinsam än du, för när jag skulle göra några skyltar för nåt SWEA-arrangemang så gjorde jag svenska flaggan i fel färger! Blått kors och gula fält - hur sinnessvag kan man bli?!?!!?

Jessica sa...

Men halla grattis till dig. Verkligen bra pris, nagot man inte skulle gora bara sadar.

Victoria sa...

Sarah: Tackar! Vi funderar som bäst på datum.

Annieverse: Tack! Svenska flaggan fel? HAHAHA!! Du är ju bara bäst!

Jessica: Hallå och tack! ;o) Vi sa också det, en tur på Göta Kanal är inget som man beställer bara sådär på egen hand precis.

Desiree sa...

Wow, stort grattis till vinsten! Det var ingen dålig vinst. Jättekul Victoria! Ja nu får du se till att åka till Svedala under sommaren. Låter riktigt trevligt med en svensk dag med SWEA och luciatåg. Det var dock tidigt med Lucia redan. Ha en bra start på veckan.

mallan sa...

GRATTIS!

Kerstin sa...

Grattis! Vad kul att få åka hem till gamla Svedala. Inget är väl så vackert som den svenka sommaren. :)
Ha en fin dag.

Grekland nu sa...

Roligt att höra vad Sweorna gör på olika håll i världen. Själv var jag ju på Sweamöte i Aten för ett par veckor sen och skrev ett inlägg om det. Fast jag är nog ensam Swea uppe i norra delen av landet, så här blir det inga evenemang...

Victoria sa...

Desiree: Ja du har rätt i att det var tidigt, men vi hade problem att hitta lokal det datumet vi ville ha. Kyrkan vi brukar vara i var uppbokad det datum vi brukar ha basaren, så vi fick ta näst bästa.

Mallan: Tack!!

Kerstin: Tack, det ska bli roligt att åka!

Grekland nu: Visst är det trevligt att träffa lite svenskar ibland!?