2009-01-21

Mamma får snart betyg

Alla dessa projekt som ungarna ska göra i skolan, jag blir snart tokig på dem! Det är ju inte barnen som får betyg, det är ju alltid mammorna som gör de där sabla projekten.

Jag vill aldrig, aldrig, ALDRIG mer se bitar av mögliga äpplen i mitt kök.Men nu är projektet i alla fall inlämnat och klart, nu är det bara januari månads bokprojekt kvar för Lång och så Lills bokprojekt också förstås...

Suck.

Andra bloggar om:
, , , , och .

9 kommentarer:

Desiree sa...

Låter jobbigt med mjöliga äpplen över hela köket. Ha ha nog borde du också få ta del av de fina betygen som killarna får då du varit med och jobbat på dessa projekt. Så man får tydligen gå i skolan igen fast man är vuxen då. Tycker du kämpar på bra och borde minnsan få en liten guldstjärna.

Marianne sa...

Vad gör man med mjöliga äpplen?

Victoria sa...

Desiree & Marianne: Hihi, damerna: MÖGLIGA äpplen står det! Lång skulle testa om saker man hade hemma funkade som konserveringsmedel. Vi använde salt, socker, vinäger, antibakteriell tvål och vatten, lät äppelbitarna ligga i tio dagar och såg vad som hände. Vissa äppelbitar var inte så trevliga, om man säger så.

Saltistjejen sa...

HAhahahaaaa! Vic detta var bara för roligt!
Jag tror jag skulle gillat de där prjekten. IAllafall lite granna.
Är det science projekt eller vad???
Hehe, själv testade jag ett tag att odla "vedsvamp" i en bit björkstam i mitt badrum när jag gick på universitetet. Tyvärr växte det aldrig ut ngn svamp där....
En kompis plockade även den där lilla köttätande växten (som jag naturligtvis glömt namnet på) men som växer på myrar och som har samma bekterieflora som yoghurt. och så lade hon det i mjölk och odlade egen yoghurtkultur!
Hehe, så en del knasiga saker har man gjort i sina dagar.
Det var iallafall en superfin poster de gjort killarna! Eller var även detta ett restultat gjort av mamman??? ;-)
Kramar!

anna of sweden sa...

Haha!
Ja, något litet betyg kunde väl föräldrarna också få? ;D

Anonym sa...

Ja, ja, nu till det viktiga! Vilken bit klarade sig längst? Vem vann vadslagningen och tog hem potten??
/Sarah

Victoria sa...

Saltis: Det här är ett science fair projekt som Lång har gjort, jag tror alla fjärdeklassare i hela skolan gjorde ett. Skam till sägandes måste jag erkänna att jag hjälpte till rätt så mycket.

Anna of Sweden: Precis! Ett presentkort kanse till något trevligt ställe!? :o)

Sarah: Det blev SALT som vann, så den som tog hem den enerma prispotten på åtta cent blev.... ta-daa: Johan. Han hälsar att han inte ska spendera allt på en gång.

Marianne sa...

Hahahaha, så fel man kan läsa. Och BÅDE Desirée och jag!

Salt alltså om jag vill konservera äpplen : D Funkar det på mjöliga äpplen eller måste det vara en fast sort?

: D

Anne sa...

Puh, det låter rätt jobbigt och tidskrävande. Guldstjärnor till såväl son som den ömma modern för det slitet.
Jag undrar dock hur allt sånt här skulle hinnas med om det inte fanns en mamma eller pappa som var hemma. Det känns ju nästan som att skolans projekt och läxor förutsätter nån har tid i det oändliga för att hjälpa till. Eller vad känner du?
Hur ser det ut i ungarnas klasser? Är det många som är hemmamammor?