2009-02-26

Mot det stora äpplet

Nu åker vi strax mot flygplatsen.
J och jag måste förnya våra pass, och det kan bara göras på en svensk ambassad.
Att åka till New York i slutet av februari kanske inte är det optimala, men vad gör man när passet snart går ut?!

Fler rapporter kommer på en dator nära dig.

11 kommentarer:

Petra H sa...

Hoppas att ni får fint väder - då är nog NYC helt ok, iaf tyckte jag det i november när solen sken och det var riktigt kallt och härligt!
Jag är så glad att jag kom ihåg att fixa nytt pass när jag var hemma nu, det hade varit irriterande att ta sig från PR till NYC (faktiskt kollade jag inte upp om det hade gått att fixa det från Sveriges konsulat i PR men antog att det inte skulle funka även om O fick ett nytt pass på spanska konsulatet på en vecka!!).
Kram

eastcoastmom sa...

Hm, antar att ni dessutom måste tillbaka för att hämta passet när det är färdigt? Vi bor ju bara en timme från NYC, för oss är det ganska enkelt, men vi passade ändå på att fixa nytt pass till Sonen i Sverige i somras.

Ha så kul!

Saltistjejen sa...

Iiiih det ska bli såååååååååå kul att ses!!!!
Jag ska maila dig nu om t-banestationen.
vädret ska bli varmare tror jag men tyvärr ska det vara regnigt imorgon enligt prognosen. Jaja, hoppas ni får det bra här ändå på er lilla Storstadsvisit. Ni kommer ju iallafall kunna äta en semla!!! :-)
Kraam!!

Marianne sa...

Ha det så kul och å vad roligt att få träffa Saltis!

Anne sa...

Vad trevligt med en miniresa!
Även om det egentligen är ofrivlligt och ett måste pga förnyelse med pass.
Beträffande pass så är det ju lite småbökigt numera, dels pga att man kan förnya på så få ställen men också pga att de nya passen bara är på 5 år. De åren går så snabbt, plötsligt sitter man där och noterar att hoppsan mitt pass går visst ut om ett år. Vårt närmaste förnyelseställe är Los Angeles, tror det blir att försöka tajma in förnyelse i samband med Sverigebesök. Även om det då kanske innebär att passen får förnyas även när det är 1-2 år kvar. Beroende lite på hur det ser ut.
Hoppas ni får en trevlig resa!

Desiree sa...

Oj jag hoppas att ni får en riktig trevlig och kul vistelse i NY. Det är ju verkligen en häftig stad på så många sätt. Kommer du att ha tid och få tillfälle att träffa någon av de andra bloggarna där? Det där med att förnya passet i NY verkar himla dyrt och bökigt. Själv hade jag gjort det i Sverige i kombination med en semester fast jag vet att de helst vill att man gör det här. Men sådant skiter jag i. Det blir tokdyrt om man ska till NY bara för att fixa pass och dessutom behöva ta semsterdagar för detta. För oss är detta en orimlig omöjlighet. Men jag hoppas att ni kan kombinera passansökan med lite sightseeing i stora äpplet.

Annika sa...

Alltså, jag hoppas verkligen att man kan förnya sigg pass i Washington också. Annars är det ju skandal!! Mitt går ut nästa år...
Men jag vet inte om jag har ngn lust att dra till NYC bara för det...
MEN NYC är NYC och alltid urhäftigt och helt UNDERBART!!!
KUL att du ska träffa Saltis!!!

Petra H sa...

Vad kul att du och Saltis ska träffas - jag undrade just!!
Kommentar till desirees kommentar - vi utlandssvenskar har all rätt till att ansöka om nya pass i Sverige och om man går in på polisen.se kan man hitta ett nummer att ringa om man får problem som utlandssvensk i Sverige (har hört att det är många som har haft problem med att ansöka om nya pass - jag hade absolut inga problem i lilla Eslöv ;-)).
Annika, det är ju en ambassad i Washington DC så det är självklart att du kan ansöka om pass där!

KARLAVAGNEN sa...

E ni inte tillbaka snart då'ra?

Anna, Fair and True sa...

New York är väl toppen i alla väder! Fast kanske inte om man annars är bosatt i Florida :)

Victoria sa...

Petra H: Efter omständigheterna så hade vi helt OK väder, så vi får vara nöjda! :o)

Eastsoastmom: Nej, vi får passen skickade ner till konsulatet i Fort Lauderdale så vi kan hämta dem där som tur är.

Saltis: Ooooh, vad trevligt det var!! Synd att Ella var sjuk, vi får träffas mer ordentligt nästa gång vi kommer upp!

Marianne: Vi hade väldigt trevligt!

Anne: Ja det är onekligen lite bökigt att förnya passen numera när det inte går att fixa på konsulaten längre. Vi valde att åka till NY, vi hade lika gärna kunnat åka till Washington eller Los Angeles. Som tur är behöver vi inte åka tillbaka för att hämta dem också utan får hämta dem på konsulatet här i Fort Lauderdale.

Desiree: Vi träffade Saltis på fredagskvällen och vi hade väldigt trevligt, tyvärr var lilla Ella sjuk så vi träffades ute på restaurang istället för att invadera deras hem ;o)
Vi hade också helst fixat passen när vi åker till Sverige i sommar men vi upptäckte att passen gick ut innan vi skulle åka så det var inte mycket att välja på, tyvärr.

Annika: Jepp, du kan förnya i Washington också.

Petra H: Ja, vi hade väldigt trevligt och mycket babbel blev det!

Karlavagnen: Jodu, nu är vi faktiskt hemma igen och jag försöker bringa ordning i tvätt, inkommen e-post och annat. Uppdatering kommer snarast! :o)

Anna, Fair and True: Nja, inget slår ju vädret i Florida, det ska erkännas. Men det var mysigt ändå att få andas lite avgaser (host host) och se lite "riktig" storstad. Jag är ju egentligen en riktig asfaltråtta och behöver tanka lite storstad emellanåt. ;o)