2009-03-19

Exotiskt och så

Läste på en blogg häromdagen - minns tyvärr inte vilken och det ber jag om ursäkt för - att man som utlandssvensk och bloggare ibland känner att man skulle skriva lite mer exotiskt.

Så känner jag också med jämna mellanrum. Jag bor ju i Florida - typ paradiset på jorden! Jag borde ju kunna fylla bloggen med historier om alligatorer i köket, kolibrier utanför köksfönstret, frottering med allsköns vackra, brunbrända kändisar nätterna igenom. Massor av foton på palmer, vit sand, solnedgångar och paraplydrinkar.

Men inte.

Istället matar jag er med tradiga historier om den grå vardagen, där allt jag tycks göra är att stryka och titta igenom Alien-boxen för tioende gången i ordningen, hjälpa barn med läxorna, dammsuga, laga mat, plocka i och ur diskmaskinen och stryka lite till.

Ute är himlen grå och tung av regnmoln.

Så, jag ber om ursäkt om du kommit hit och hoppats på att få läsa om hur exotiskt ett utlandsliv ter sig här i Florida. Vi har lika snuviga ungar här som i Borås, Skellefteå eller Bunkeflostrand. Just nu är det bara vardag, även här måste barnen få mat i magen och rena kläder på kroppen och det är ingen annan än jag som kan fixa det. Bara för att jag har palmer utanför mitt sovrumsfönster betyder inte att jag är lyckligare än du som har aspar utanför ditt.

Livet är vad man gör det till, här likväl som där du bor.
Just nu är det inte mer än så här, kanske blir det mer spännande en annan gång.

Fortsättning följer i en dator nära dig.

9 kommentarer:

Angelica E sa...

Ha, ha precis så är det! Har inte alltför många kackerlackor eller grisfester på min blogg, men visst det finns fortfarande på Mallorca! Kanske borde jag skärpa mig och bara partaja i Magaluf *skrattar* - tror inte det!

Kram

Angelica

eastcoastmom sa...

Ja efter många år utomlands har jag inte den där storögda häpenheten över hur det funkar här i USA. Det är mest vardag. Tycker som du.

Istället tycker jag ofta att Sverige känns ganska exotiskt!

Desiree sa...

Jo men så är de ju för oss alla. Det finns en vardag överallt. Varje dag är inte exotisk eller fylld med glamour. Ha det bra trots snoriga barn och vardag. Life is good, gäller det att komma ihåg.

KARLAVAGNEN sa...

Ja och läser du min blogg så finner du total avsaknad av passionerade nätter med spanjorer och flamencodans...

Men vad ni har i Florida som vi inte har i Madrid är alligatorer som ligger och porrar sig inpå husknuten. Har fortfarande inte listat ut vad han gjorde egentligen, men lät, lät det ju! :-)

Karin sa...

Kan nog ha varit på min blogg du läste... Det är konstigt, trots att jag själv bor utomlands och vet att det är mest vardag så tror jag att alla andra har ett jätteexotiskt liv. Men det är väl kanske det som är charmen med bloggar, att veta att andra har det ungefär likadant som man själv - massor av vardag som ibland bryts av med alligatorbesök, foton på örnar eller ett och annat krig (som vi kör med här).

Annika sa...

Vardagen kommer ju var man än bor. Ofrånkomligt.
Livet i DC är alls inte exotiskt, eller direkt spännande. Men det är skön vardagsslunk för det mesta...
Så som det ska vara.
Och jag trivs fint med det...
KRAMAR!!

Anna, Fair and True sa...

Jag tycker vardagshistorierna är mycket intressantare än palmer! Fast en alligator i köket hade ju varit lite spännande iofs... :)

En weirdo's bekännelser sa...

Fin blogg du har...måste säga att jag håller med Karin. Trots att min vardag här på Nya Zeeland är fylld av ordinära händelser tror jag alltid att andra lever lyxliv och glider runt utomlands...eller kanske vill jag bara höra det...lol..super fin blogg i alla fall! :o)

Mz.olsson sa...

Håller med!! Vardagen är vardag, var du än befinner dig!! Och man blir ju lite "hemmablind" till slut och märker inte av skillnaderna längre. Det blir vanligt det med...