2009-05-18

Nytt körkort - check!

Nu har jag varit och ansökt om nytt körkort och fått en fördom bekräftad:

Ett av världens tråkigaste jobb är att jobba på den amerikanska körkortsmyndigheten.

Folk skyfflades omkring som boskap därinne hit och dit till olika kassor och i varje kassa satt det en halvsur tant av varierande ålder.
"Min" tant var lite lagom sur och pratade tyst och fort så jag kände mig jättedum som fick fråga om hela tiden när jag inte hörde vad hon sa. När vi var nästan klara sa hon att nästa gång jag kom dit var jag tvungen att ha med mig "proof of address" (vilket jag hade men hon hade inte frågat efter det - jag är väl inte tankeläsare heller?!?). Jag halar snabbt upp mitt papper som hon tar emot och ser ut som om jag innan förnekat att jag hade det. Irro.

Men nu har jag i alla fall mitt tillfälliga körkortspapper och det nya kommer på posten vad det lider. Jag måste ändra igen när vi har flyttat eftersom adressen står på körkorten här, men då kommer jag inte gå till kontoret där jag var idag, det är en sak som är säker.

När jag ändå är inne på sånt som är irriterande kan jag likaväl fortsätta med att raskt dra alla amerikaner över en kam:

När trafikljuset blir gult bromsar de inte, de gasar.

När de står i fel fil, till exempel när de står i högersvängarfilen fast de egentligen ska rakt fram, kör de inte som de ska (alltså höger) och vänder lägre bort utan de ställer sig snett och vint, blockerar för alla andra och kör sen rakt fram när det blir grönt.

Dessutom ställer de aldrig tillbaka kundvagnarna när de handlat, även när det bara är ett par meter till vagnsuppsamlingsplatsen.

Jodå, så är det.

12 kommentarer:

Petra H sa...

Ha ha, folk tittar konstigt på mig när jag går över halva Costcos parkering för att ställa tillbaka min kundvagn - det är en PRINCIP!! Jag gör det mest för att visa HUR MAN GÖR ;-)
Kram

mammigranten sa...

Ja det där är lustigt!
Tänk så många som skulle åka dit om reglerna var som i Sverige...
Och sen det här med att alltid rulla fram hela bilens längd över stoplinjen trots att det är rött??

Jag har inte fått tummen ur att fixa ett amerikanskt körkort än, då det står olika namn på mitt socialsecurity kort och mitt pass.
Heter ju Malin som tilltal, men Anna Malin är jag döpt till, står Malin på ss-kortet och Anna Malin i passet, så rörigt..

Marianne sa...

Hahaha, är det då amerikanarna som tror att de är egyptier eller egyptierna som tror att de är amerikaner?

Kram!

Victoria sa...

Petra H: Precis, och så sätter jag ihop vagnarna sådär som man ska också! :o) Kram!

Mammigranten: Just det, stoplinje-fenomenet hade jag glömt, det är alldeles riktigt!
Jag har samma krångel med mitt namn, heter Anna Victoria och det är en salig röra på alla papper. Men hittills (peppar peppar) har det inte varit några problem.

Marianne: Haha, de kanske har någon gemensam gen som gör att de gör på samma sätt? ;o)
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Så är det :)

mammigranten sa...

Tänkte bara fråga om det är ok om jag länkar till dig?

Victoria sa...

Anna, Fair and True: Visst är det!?! :o)

Mammigranten: Jajamensan! :o)

Anonym sa...

Lägger man inte i en peng för att låna kundvagn "over there" som i Svedala? // Åsa

Victoria sa...

Åsa: Nej, här tar man vagnen bara, däremot finns det såna där antibakteriella servetter att torka av handtagen med! Himla käckt och helt i linje med allt annat här. Man städar inte - man decinficerar! :o)

utlandsMartin sa...

Här är mina observationer:

Kundvagn: Det finns en anställd vars arbetsuppgift är just att inhämta kundvagnar. Inte vill vi ju att han skall bli arbetslös... :)

Gult ljus: För ett tiotals år sedan ändrade man gult ljus till att lysa extra länge så att folk inte skulle behöva bromsa (som man gör i Sverige) för att skona miljön (stå o idla på rött o onödig panik bromsning). Man ändrade även lagen för att tillåta detta. Innan så var det som i Sverige där det är straffbart att köra på gult, om man inte kan undvika det.

Victoria sa...

UtlandsMartin: Alldels riktigt att det finns någon som med jämna mellanrum går runt och hämtar upp kundvagnarna, men nu när det finns ett ställe att ställa dem på så tycker jag nog att man ska göra det (men så är jag ju svensk, haha!). Fast egentligen borde jag inte vara förvånad att folk inte går och lämnar vagnarna, har sett folk som kör runt en parkering i tio-femton minuter bara för att få en så bra parkeringsplats som möjligt (FY för att behöva gå 20 meter extra i värmen!).
Angående det gula ljuset är det säkert bra att man inte ska behöva panikbromsa för att det röda kommer för snabbt, problemet här tycker jag är att de gasar oavsett det precis har slagit över till gult eller om det ska bli rött om en sekund. Följaktligen blir det en hel del rödkörningar, men jag vet inte om det är så överlag i USA eller om det är den sydländska körstilen som de flesta har här i FL.

Anonym sa...

ha ha kul med kundvagnarna, Jag vill också ställa tillbaka de där de ska stå.
Ett antal gånger brukar killen som flockar de komma ochta den ifrån mig innan jag hunnit ställa tillbaka de. Får de betalt beroende på hur många vagnar de ställer tillbaka.??
När det gäller bilkörning, blev jag faktiskt glatt överaskad. Det var lättare än jag hade trott och alla var väldigt hjälpsamma vid tex filbyte.
Hände ett antal gånger att jag låg längst till höger för att konstatera att ops här ska jag till vänster.Men det gick altid smidigt att byta fil.
Åker till bRadenton på tisdag för att vara med på Graduation.