2009-09-01

Bortgjord

Vi har varit medlemmar i Sam´s Club sedan ett par år, det är som en stor, stor, stormarknad där man måste vara medlem för att få handla. Nu i september var det dags att förnya vårt medlemskap men eftersom vi har lika nära till en annan stormarknad, Costco, bestämde vi oss för att prova den.

Jag åkte dit idag och ordnade ett medlemskap och passade på att handla också. De har allt, alltså ALLT, man kan faktiskt köpa en riktigt najs kista om man vill, så man kan bli begravd med stil.
Nåväl.
Jag handlade kyckling, mjölk, bananer, cola zero och sånt där som man köper när man är och handlar. De har kläder också och jag hittade en fempack med trosor som såg sköna ut så dem la jag också i min vagn.

Jag är osäker på om jag ställde mig i VIP-kassan eller om det alltid är så på Costco, men det stod tre (3!) personer i kassan när jag skulle betala. En plockade upp mina varor på bandet, en scannade av dem och en annan la tillbaka dem i vagnen.
Jag betalde och begav mig mot utgången med mitt kvitto i högsta hugg. Man måste nämligen visa sitt kvitto när man går ut så de ser att man fått allt man betalt för alternativt inte knyckt något.

Plötsligt kommer det upp någon precis bredvid mig, jag ser honom bara i ögonvrån och han går jättenära snett bakom mig. Jag tittar till och där går en ursnygg färgad karl med mina trosor i näven. Jag måste ha gjort en lustig min för han skrattade så glatt när jag upptäckte honom.

Han överlämnar paketet och där står jag med mina trosor, förmodligen med något röda kinder. Alltså, om jag hade glömt något annat, VAD SOM HELST, men nej då. Trosor skulle det nödvändigt vara.

Ja ja. Alltid trevligt att man kan roa någon.

13 kommentarer:

Anne sa...

Hihi, du är för söt :)
Precis, du hade ju kunnat glömt en ask blåbär eller nåt men trosorna....
Vad tycker du förresten om Costco?
Vi har ingen Sam's Club här så jag har inget att jämföra med, känner bara till Costco. Kanske tar ett tag vänja dig vid Costco istället för Sam's?
Du stod nog i en helt vanlig kassa :)
Costco har ofta sådär, många iblandade när man kommer till kassan. Antagligen rätt effektivt för det är sällan långa köer där (åtminstone inte på mitt Costco).
Jag gillar Costco, jag vet att Annika håller med mig när jag skriver det här. Men deras kött håller väldigt hög kvalité också.
Kram!

Petra H sa...

Ha ha, jag förstår att du tyckte att det var piiinsamt! Costco är bäst - har dock aldrig varit på Sam's Club men maken gjorde någonslags jämförelse innan jag flyttade hit och kom fram till att Costco var bäst. Jag brukar få foton utskrivna / förstorade på Costcos hemsida (hämtar i affären ca 1 timme senare) och man får rabatt på MyPublisher! Tips: MyPubliser-kalendrar är det 35% rabatt på fram till 30 september (vet inte om det är ett Costco-erbjudande) så om du vill göra fotokalendrar till familjen där hemma så har de ett jättebra program. Man kan lägga in egna födelsedagar, helgdagar etc.
KRAM!!

Anne sa...

Förresten, en till sak om Costco.
De har mycket god ost!!! Jag har provat många olika och varit nöjd. Tycker t.ex. om deras Gouda, New York Cheddar (tror jag den heter, påminner mycket i smak om svensk präst eller västerbotten), danska Havarti är inte dum den heller. Finns andra. Men ost är de bra på. Tycker jag alltså, smaken är ju olika!

S w e F l o sa...

Det KUNDE ju ha varit en megapack med tamponger...! Vi har 3 Sam's Club (!) nära oss, men inget Costco. Vi har en anna istället, som heter BJ's, men har aldrig provat den. Sam's är vi dock ofta på och handlar.

Annika sa...

Costco is the place!
Sam's club tillhör väl dessutom Walmart så bara det gör det bättre att handla på Costco ;-)

Japp, deras kött är toppklass, som Anne skriver.
Allt är alltid så fräscht och fint som man handlar på Costco.
Och ja, det är alltid flera i kassan :-)

Hihi med dina trosor...
:-)

Petra H sa...

Gott bröd har de också!! ALLA européer i PR säger samma sak - utan Costco hade vi inte överlevt ;-) Osten, köttet, fisken, grönsakerna och frukten - vi handlar nästa allt på Costco och kompletterar bara det som inte finns där i andra mataffärer. Dessutom har vi köpt kamera, bokhylla, dvdfilmer - you name it! Funderar på jättefina skinnfåtöljer nu som passande nog dessutom heter San Juan. Vi insåg ganska snabbt att vi lika bra kunde betala $100 per år och få återbäring eftersom vi handlar så mycket där...
Som du ser är vi många Costco-fans :D

Tina sa...

Man får det man betalar för...

Har du handlat på Lidl någongång? De har en yttepytteliten plats för varorna man köpt så det går inte att storhandla där (urdumt! de uppmuntrar ju inte till att man ska handla många varor?)

Jag skulle gärna testa på en "medlemslivsmedelsbutik"!

Anna, Fair and True sa...

Ha ha! Så kan det gå! :)

Så man kan köpa kistor där också?! Amerikatt alltså!

Tänk om Sverige skulle ha tre personer i varje kassa (eller t ex en som kommer med drickat, en som tar upp beställning och leverar mat, en som plockar av). Då skulle vi inte ha någon arbetslöshet, säkert t o m arbetsbrist!

Victoria sa...

Anne: :o)
Jag har bara varit på Costco två gånger, så jag har lite svårt att jämföra med Sam´s Club. så här inledningsvis tyckte jag att det verkade bra (fast mjölkpaketen ser ju helt märkliga ut!) och de hade det mesta av det jag väntade mig att de skulle ha. Jag måste ändå alltid ta en sväng förbi Publix på hemvägen för de har inte allt som jag vill ha. Jag köpte inget kött denna gången eftersom frysen är proppfull som det är och inte en pinal går att få in där just nu. Tack för tipset om osten också, det måste vi testa, J älskar ju Västerbotten och nu har vi långt till IKEA... Kram!

Petra H: Aah, superbra tips om fotokalender, det ska jag minsann titta närmare på! Det är ju en kanonidé för julklappar! Du har rätt i att det är många som gillar Costco, vi får väl bilda klubb, haha! Kram!

Tina: Jodå, jag har varit inne en gång och jag gör inte om det.

SweFlo: Ja, eller varför inte en stor flaska glidmedel!!! Då hade jag typ dött eller förnekat att den var min, haha!

Annika: Jag kollade lite i köttdisken och det såg lovande ut, de hade en hel del fisk och sånt också och en hel del färdigfixat som bara var att slänga in i ugnen. Sånt är bra att ta till ibland.

Tina: Jodå, jag har faktiskt varit inne på Lidl en gång och jag gör inte gärna om det igen.

Anna, Fair and True: Jepp, finfina kistor i olika träslag och metallhandtag!
Du har rätt i att det skulle bli fler arbetstillfällen om det var tre personer i samma kassa, problemet är att de förmodligen skulle få fullkomligt usel lön... M

Sarah sa...

He he... Låter som när min man fick syn på sina kalsonger komma åkandes på bagagebandet på flygplatsen... Väskan hade gått upp lite och kallingarna hade letat sig ut. Och där stod han röd i nyllet och väntade på väskor tillsammans med ett antal kollegor/anställda! ;)

Ann-Marie sa...

Ja, det är ju typiskt att du just skulle glömma trosorna. Kostar det något att vara medlem?

Jenny sa...

Ha ha! Men som sagt, det KUNDE ha varit tamponger... Eller storpack kondomer ;-). Vi ÄLSKAR Costco! Har varit medlemmar lääääänge och köper hur mycket som helst där - bla mycket elektronik och sånt också. Köttet är absolut bäst, jag köper inte kött nån annanstans och deras fisk är jättebra också. Om ni gillar vin, är de kända för sitt vinutbud också. Och ett extra plus för att de har så mycket organiskt/ekologiskt, bl.a. har de världens godaste ekologiska jordgubbssylte - mindre söt och smakar supermycket jordgubb!! Kram!

Marianne sa...

Va, måste man vara medlem för att handla i affärerna där? Gäller det både Sam's och Costco? Det enda liknande jag har varit med om är Metro i Bulgarien, men det var mer att de var "grossister" så man skulle "handla åt sitt företag" för att handla där och de hade mest bara bautaförpackningar av allt. Men vanliga affärer? Förlorar de inte kunder på det sättet?

Kram!