2009-10-30

Katter är som bebisar

Att ha katt är att som ha en bebis, en sån där ett-och-ett-halvtåring som plötsligt når allt, pillar på allt, springer runt överallt och som man måste ha koll på konstant. Lösningen på det problemet är som alla vet att lägga upp allt som är det minsta dyrbart/bräckligt/dödande utom räckhåll på en bänk.

Har man en katt fungerar icke detta trick. Han kan ju hoppa, gubevars.
Så det är därför dyrbara saker trillar i golvet (Kindlen), papper blir tuggade på (valsedlar i SWEAs omröstning för 2010 års styrelse) och choklad måste gömmas i kylskåp och lådor (gift för liten katt).

Och inte lyssnar han heller när man säger åt honom. Bara tittar på mig som om jag var från Mars och fortsätter sen med det bus han höll på med. Nyaste smeknamnet är StolleJocke och det lever han upp till med besked.

Imorgon är det Halloween och ungarna är uppspelta så till den milda grad. I killarnas klasser är det höstfest och vi föräldrar har bidragit med chips, popcorn, munkar, dricka och allt möjligt annat smask. Till lunch skulle det tydligen bli pizza.

Imorgon är vi bjudna hem till M&M på Halloweenkalas, det ska bli jättetrevligt! Vi var där förra året också, ett par av deras grannar hade spökat ut hela sin undervåning med läskiga grejor och man fick komma in och gå runt och kika. Det var uppskattat kan ni tro och jag hoppas att de gör samma i år. Foton kommer, naturligtvis.

Trevlig helg!

4 kommentarer:

Desiree sa...

Inte lätt med kissen men tur att han är så söt. Jag vet inte vart du ska förvara din Kindle så att den inte går i backen igen. Du kanske får hitta någon låda att ha den i. Kul med halloween kalas imorgon. Våran granne ska också ha typ Haunted House i sin källare imorgon. Ser fram emot detta med spänning. Ha en toppen helg.

Saltistjejen sa...

Haha jo visst är en kattunge lite som en bebis. Fast du slippe yta blöjor och gå upp flera gånger mitt i natten för att mata... haha! Men du jämför ju såklart med en 1,5 åring och å är det likt för de ska man ju inte nattmata! :-)
Det enda jag kan säga är att det lugnar ner sig så småningom. Som med barnen. Tazo är fortfarande rätt på men inte alls som han var i början. Lipton har verkligen taggat ner jämfört med när han var liten så visst blir de lugnare. Men ha ner grejer på golvet kan de ju göra även senare. Fast frekvensne minskar ngot tack o lov.
KUL med Halloweenfest!!!!!
Ser fram emot bilder!
Spökkramar från NYC!

Sporty Spice sa...

Om katter kunde gå på två ben, lägga framtassarna på ryggen och vissla ... så "oskyldig" ser mina katter ut när de gjort något bus och jag säger åt dem. "Det var inte jag" och sedan fortsätta med buset fem sekunder senare. Min förra katt Felix taggade ner när han var typ 10 år!!! Fast han fick såklart knattfnatt ändå upp tills han var 21. =)

KARLAVAGNEN sa...

Japp det kan vi skriva under på. Tuggas på händer och elkablar var det ett tag. Men som sagt de lugnar ner sig och går genom olika faser då med. Men lite mer stilla, som ett hav på kvällen, lite böljande så där.