2009-11-29

Fredagstema - Advent

Idag är det ju första advent, så det är nästan lite passande att vara så här fashionabelt sen med fredagstemat och ta det idag.

Jag har rotat fram det mesta av vårt julpynt ur garagets gömmor och har faktiskt också rensat i lådorna i år. Jag hade fem stycken flyttkartonger med julsaker, flera av lådorna har varit med ett tag och inte mått så väl av alla våra flyttar. Därför var jag på SuperTarget häromdagen och införskaffade sju stycken juleröda plastlådor med tillhörande gröna lock, och flyttade över hela härligheten i dem. Här ser man bara sex lådor eftersom den sjunde redan är förpassad ut i garaget med pynt som inte skulle användas.

Jag har köpt girlanger av adventsstjärnor och virat dem runt trappräcket, såhär ser det ut:Jag har bara en adapter så än så länge har jag bara en elljusstake uppe, men jag ska åka till RadioShack och köpa flera imorgon.

(det är lite svårt att få till julstämning med palmer utanför fönstret...)

Jag har hängt upp min julkrans på dörren...


...och klätt julgranen (ja, jag vet att det är dödsföraktande med en kattunge i huset, men är det jul så är det).


Och så har vi ju nya soffor också, gubevars. Jag kan rapportera att man kan sova i dem. både sittande och liggande.


Jag vet inte varför de ser så flammiga ut i skinnet, så ser de inte ut. De är mörkt, mörkt bruna.

12 kommentarer:

Desiree sa...

Vad fint och juligt det blev. Du har fått till en fin julstämning. Jag gillade verkligen girlangen runt trappräcket, blev superfint! De där lådorna du köpte på Target var ju toppen. Det gäller faktiskt att ha bra och vettig förvaring så att man hittar från år till år och så att allt är packat så att det inte heller går sönder. Target är toppen. Ha en fin första advent.
Kram

Dosiss sa...

Ha ha, jag är inte helt ensam om att dra fram hela rasket till första advent!! Det blev ju jättefint. Kul med en första jul i det egna huset.

Anne sa...

Det ser så jättemysigt, varmt och ombonat ut. Jag blev direkt förtjust i girlangen runt trappräcket, det blev väldigt fint. Tycker också om dina julgranskulor, de ser lyxiga ut och mer unika (jämfört med mina billiga gröna och röda julgranskulor från Ikea...).
Jag gillar verkligen den amerikanska traditionen att klä granen redan nu, så man kan njuta av den flera veckor innan.

KARLAVAGNEN sa...

Jättefint!!! Oj en julgran och GLASKULOR plus kattunge - du är modig du.

Victoria sa...

Desiree: Jag gillar också girlangerna, det blev riktigt bra! Lådorna är väldigt bra, som du säger är det lätt att saker går sönder i papplådor om man inte är försiktig. Fast jag lärde mig att förvara ljus i garaget inte är att rekommendera! De hade smält ihop! :o)

Dosiss: Nej då - här ska allt fram första advent, så du är inte ensam! VI tar ner grejorna direkt efter mellandagarna, då är julen över och det är OK.

Anne: Jag kan rekommendera att titta efter julpynt på Michaels, där har de mycket fina grejor! Fjärilarna på bilderna köpte jag där förra veckan. Fast IKEA har också fina saker, jag köpte massor av pynt där förra året (i år har de INGENTING! skandal!) och jag är väldigt nöjd med de kulorna. Jag har också köpt många av de röda kulorna på Macy´s, de kommer från Martha Stewarts kollektion.

Karlavagnen: Eller hur!? ;o) Men vi har en sprayflaska redo så han har fått sig lite vatten emellanåt när han visar lite väl mycket intresse för kulorna... Innan vi klädde den var han uppe och klättrade i granen!

Anna, Fair and True sa...

Fint! Men vill inte barnen vara med och klä granen?

Lådorna var ju verkligen passande juliga!

Kan tänka mig att man inte riktigt kommer fattar att det är jul snart med palmer utanför! Då kanske man måste ha ännu mer pynt för att skapa den där julstämningen!

Annika sa...

Åh vilket myspysigt inlägg!
Target har ju bara de allra bästa plastlådorna!
Älskar dem!
Absolut, det är ju NU man ska njuta av pyntet. Once it's over it's over...DÅ ska det bara väck!
Den fjärde jan packar jag ner mitt. Inte en dag senare.
Pyntar ju inte så mktr iår eftersom vi ska hem. men alla mina svenne-v
nner hävdade idag att jag har mer pynt än dem iallafall :-)
Gotta love the season!
Som det ser ut på dina bilder g¨r det att skapa supermysig jul även i Florida under palmernas sus...
Kram!

Victoria sa...

Anna, Fair and True: Absolut måste man ha MYCKET julpynt för att liksom upphäva palmeffekten utanför fönstret! Killarna är inte särskilt intresserade av att klä julgranen och skam till sägandes trivs jag bäst med att göra det själv, för då får jag det som jag vill ha det...

Annika: Jag tycker också det känns helt rätt att slänga upp hela klabbet nu och så ner med alltihop vid nyår, då har jag tröttnat på alltihop. Och här är det OK att ta ner alla elljusstakar, det är ju inte ett evigt mörker som i Sverige, haha! ;o) Kram!

Saltistjejen sa...

Härligt med julpynt! men jag förstår att det är lite svårt att få julstämning i Florida p g a väder och klimat. Du jag tänkte maila dig men har tappat bort din adress!!! kan du skicka mig ett mail igen så att jag får adressen igen, så ska kan jag skicka ett till dig snarast!
KRAAM!

Sparkling sa...

åh vad fint att redan ha granen uppe den är ju en riktig stämnings höjjare! fint med dekoration på trappräcket också! :)

mallan sa...

Vad fint du gjort! Kan tänka mig att det är lite knasigt med julstämning & palmer...

Fina förvaringslådsor! Smart också att de är lite juliga, så syns de & man vet direkt vart sakerna ligger, heja sån smart ordning & reda, det gillar jag :-)

Kram!

Anne sa...

Bra tips på julpyntställen, ska kolla!! Michaels tycker jag om överlag.