2009-11-09

Fredagstema - drömmiddag

Ett väldigt sent inlägg till november månads första fredagstema, som Simone är värd för.
Temat är "drömmiddag".

Om jag skulle fråga mina killar om deras drömmiddag så ligger vår middag vi åt på restaurangen Gol! i lördags kväll högt upp på listan. Restaurangen ligger i Delray Beach, alltså inte särskilt långt från oss. De har en fin buffé med grönsaker, lite kallskuret och några olika sallader som man får ta av hur mycket som helst. Det fanns också några varma rätter, som lasagne och en soppa.

Sen kommer det runt servitörer med kött på spett och serverar, hur mycket du vill och hur många gånger du vill. Alla gäster har varsin liten plastbricka på bordet, och vill man ha mer mat så lägger man den med den gröna sidan upp, vill man inte ha så är det den röda sidan som gäller. Om jag inte minns fel fanns det 17 olika sorters spett de cirkulerade runt med, och allt var gott.
Alla ställen där man får hämta själv och får så mycket man vill är poppis hos mina barn.

Min egen drömmiddag... det är lite svårt. Jag tror inte att det är en "fin" middag på restaurang, inte ens om det bara var J och jag. Hellre tror jag en mysig hemmakväll med take-out, helst kinesiskt, massor av olika lådor och kartonger att välja från. Man tar det man vill ha och är mest sugen på. Ingen stress, inget tjat, inget bråk, bara mys.
Killarna börjar bli stora, Elias har precis upptäckt att soyasås är gott, det vill han ha i sitt ris nu varenda gång vi äter kinesiskt.

Frågar vi Neo är hans svar: allt som vi äter är hans drömmiddag. Yoghurt, glass, kyckling, korv, ägg... det spelar ingen roll, bara det är människomat och inte kattmat.

Undanplockning och disk/inplockning i diskmaskin göre sig icke besvär vid min drömmiddag.

6 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahaha! Så er illa Neo gillar också er mat! Lipotn älskar mycket av vår. Särksilt smörgåsar och bröd av olika slag. Knaskatt!
Jag ska maila dig ang vår Floridaresa också.
kramar!

mammigranten sa...

Låter som en bra drömmiddag!
Stället verkar ha samma upplägg som Brasilian Steakhouse som vi åt på när vi var i Niagra Falls, Kanada. Dock blev servitörerna snopna för att vi åt så lite...
Kram

Anne sa...

Visst är det gott med alla lådor man kan plocka ur och få en liten minibuffé av all kinamat.
Jag tror jag skulle göra precis som du om jag valde en drömmiddag. Gärna massor med plockmat, som ju är såå gott, om det så handlar om tacos, ostbricka, kinamat - plockmat är gott och då man får en massa olika saker på tallriken.

Fritt ur hjärtat sa...

Plockmat är trevligt, det tycker ag också. Att slippa disk förstår jag är givet på en drömmiddag:-)

Anna, Fair and True sa...

Kul att du tog med Neos drömmiddag! Och din sista meningen fick mig att le :)

Josefina sa...

Drömmiddag ... Jag håller med dig om att det inte alls behöver vara ngt fancy. Igårkväll när jag kom hem från mr läkare frågade jag J och T om vi inte kunde åka till mcdonald's och sitta i bilen och äta. Det var så mysigt! Vi satt i bilen med mörkret utanför och utsikt över lite fin stad och hade jättemysigt. Det betydde mycket! Kram, ha en trevlig helg.