2009-11-20

Hur man ger sin katt ett piller

1. Lyft upp katten och håll den i ditt armveck så som du skulle hålla ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på vardera sidan om kattens mun och tryck försiktigt på kattens kinder, håll samtidigt pillret i handflatan. När katten öppnar sin mun, låt pillret rulla in i munnen. Låt nu katten stänga sin mun så att den kan svälja i lugn och ro.

2. Ta upp pillret från golvet och hämta fram katten från bakom soffan. Låt katten ligga i ditt armveck igen, och upprepa proceduren från punkt 1.

3. Hämta tillbaka katten från sovrummet, och släng det uppblötta pillret.

4. Ta fram ett nytt piller ur folieförpackningen, håll katten i vänster arm och håll i baktassarna hårt med vänster hand. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i kattens mun med pekfingret. Stäng nu kattens mun och räkna till tio.

5. Fiska upp pillret ur akvariet och plocka ner katten bokhyllans översta hylla. Ropa in din make/maka från trädgården.

6. Ställ dig på knä och håll fast katten mellan dina ben, håll hårt om fram- och bakbenen. Strunta i om katten morrar. Be din make/maka att hålla fast huvudet samtidigt som du kör in en linjal i kattens mun. Låt pillret glida ner längs linjalen och gnid kattens struphuvud kraftigt för att sätta igång sväljreflexerna.

7. Plocka ner katten från gardinstången. Plocka ur ett nytt piller ur förpackningen. Gör en snabb anteckning om att köpa en ny linjal och att laga gardinerna. Sopa försiktigt upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna som stod i fönstret och lägg dem åt sidan för reparation.

8. Vira in katten i ett badlakan och be maken/makan att ligga uppe på katten så att dess huvud sticker fram ur armhålan. Lägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun med en penna och blås i sugröret.

9. Läs på etiketten så att du försäkrar dig om att pillret inte är skadligt för människor. Drick ett glas vatten för att skölja bort den äckliga smaken. Sätt på ett plåster på din makes/makas arm och tvätta bort blodet från mattan med kallt vatten och såpa.

10. Hämta katten från grannens trädgårdsbod. Hämta ännu ett piller. Stoppa in katten i ett köksskåp och stäng dörren så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en matsked och skjut in pillret i kattens mun med ett gummiband.

11. Hämta en skruvmejsel ur garaget och sätt tillbaka skåpluckan på sina gångjärn. Sätt på ett skyddsförband på din kind. Ring din husläkare och fråga när du tog din senaste stelkrampsspruta. Släng din nedblodade T-shirt och hämta en ny i garderoben.

12. Ring brandkåren och be dem plocka ner katten från trädet på andra sidan gatan. Be din granne om ursäkt för det demolerade staketet. Hämta det sista pillret ur foliepaketet.

13. Surra ihop kattens framben med bakbenen med ståltråd och fäst stadigt till ett ben på matrumsbordet. Hämta dina skinnskodda trädgårdshandskar i verktygsboden. Tryck in pillret i kattens mun och följ upp med en stor bit oxfilé. Håll huvudet vertikalt och spola ner en till två liter vatten för att skölja ner pillret.

14. Be din make/maka att köra dig till akuten. Sitt tyst och snällt medan doktorn syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ut resterna av pillret ur ditt högra öga. Åk förbi möbelbutiken på vägen hem och beställ ett nytt matsalsbord.

15. Ring Blå Stjärnan och be dem hämta katten. Kolla med din lokala zoo-butik hur mycket en hamster kostar.

Hur man ger sin hund ett piller...

Vira in pillret i en skiva bacon. Klart!

8 kommentarer:

S w e F l o sa...

Inte långt als från sanningen! Min katt jag hade brukade klättra med klorna uppför halsen på mig när det var medicindags... Mina hundar slåss om vem som ska få medicinen först, fast jag brukar vira in den i en bit torrt bröd, det går bra det med, de är inte alls kräsna! Men så äter ju hundar vad som helst med, tom sin egen skit ibland... det säger ju en hel del om katters mer sofistikerade personligheter! Ha ha!

Marianne sa...

Hahahahahaha, jag tror jag skrattar ihjäl mig! Right on!

Saltistjejen sa...

Hahahaaaa!!!!!!!!! SÅÅÅÅÅ rätt!!!!
Hm, det jobbiga med ditt inlägg är att vi ska vara kattvakter denna helg åt en kompis OCH en av hennes katter MÅSTE FÅ PILLER!!!! TVÅÅÅÅ gånger per dag!!!!
Huga!
Jag har bett M om hjälp för jag tror ärligt inte jag klarar detta själv...
Hm, nu är jag i valet o kvalet att skicka honom länken till ditt underbara inlägg!!!!
KRAM!

bloggarhanna sa...

haha priceless. Låter som något jag måste börja oroa mig för snart. *sneglar på sin halvfeta kattunge som sover i fosterställning*

Desiree sa...

Ett gott skratt fick jag här iallfall. Men varför inte prova att lura katten istället. Köp kattens favvo mat typ leverpastej eller liknande och mosa in pillret i detta och prova och se om katten äter. Alternativ tyck in pillret i en köttbulle och hoppas att katten är glupsk och äter köttbullen snabbt utan att hitta pillret nästa gång. Så gör vi med mina föräldrars hund då ham behöver medicin.

Dosiss sa...

ASG

Jenny sa...

Hahaha, det var det absolut roligaste jag läst på länge!! Jag har hysterisk fnissattack!! Kram!!

Josefina sa...

Haha, yes, det stämmer. Det där med hunden. Man kan trycka in pillret i en bit korv också. :)